За 18 май 2021 г. е обявен жълт код за

...
За 18 май 2021 г. е обявен жълт код за
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър в половин България утре

 За 18 май 2021 година е разгласен жълт код за предизвестие от първа степен за силен вятър в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина.

През нощта вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде слаб, в Дунавската низина до сдържан. На доста места от север на юг ще превали дъжд.

Утре вятърът от запад-северозапад ще се усили, изключително в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина, където краткотрайно ще е бурен; вечерта ще стартира да отслабва. От север облачността ще понижава, само че тук-там в Южна България към момента ще има валежи, в Родопите и с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 24°, в София 18°-19°.

В планините ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Облачността ще понижава, само че към момента в Родопите ще има превалявания и гръмотевици. Максималната температура на 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра - към 5°.

Над Черноморието от север облачността също ще понижава, само че към момента по южното крайбрежие ще има валежи. Ще духа сдържан до мощен западен вятър. Максималните температури ще са 20°-21°. Температурата на морската вода е 14°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР