За 16-ти път Тутракан ще се превърне в международен център

...
За 16-ти път Тутракан ще се превърне в международен център
Коментари Харесай

Международният конкурс Речни ноти стартира в Тутракан за 16-ти път

За 16-ти път Тутракан ще се трансформира в интернационален център на детски изкуства. През миналите години на брега на река Дунав на открити подиуми са си давали срещи деца от цяла България, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Косово, Израел, Русия, Украйна, Унгария, Италия и Казахстан. С гения и младостта на участниците и техните осъществявания, работните дни на фестивала се трансформират в същински празник за града.

Първото издание на състезанието е през 2000 година по предложение и изключителната поддръжка на проф. Петър Льондев. Интересът към състезанието е огромен и по тази причина всяка година изпълнителите се усилват. Тази година предстоящата численост на декларирали за присъединяване са - над 150 участника. За първи път има и нов раздел с осъществяване на арии и песни от мюзикъли и филми - самостоятелни, дуети и ансамбли в две възрастови групи, до 12 години и до 18 години.

Конкурсът " Речни ноти " е включен в календара на Министерството на образованието и науката в програмата за реализиране на ограниченията за протекция на деца с изявени способности за 2017 година Индивидуалните поп реализатори от 8 до 12 клас получават по една годишна парична стипендия за първо, второ и трето място.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР