За 15-ата поредна година в редица европейски страни ще се

...
За 15-ата поредна година в редица европейски страни ще се
Коментари Харесай

„Нощ на музеите“ се спуска над редица европейски страни

За 15-ата поредна година в редица европейски страни ще се организира самодейността „ Нощ на музеите “. От залез до един часа след среднощ визитата на музеите ще е гратис.
Регионалният център на ЮНЕСКО в София се включва в Нощта на музеите.

За 12-и следващ път Регионалният исторически музей в Смолян ще се включи в европейската самодейност под наслов „ Фолклорни звезди в нощта на музеите “.

Посетителите ще могат да прегледат непрекъсната експозиция и краткотрайните изложения „ За достойнството и славата на България “, „ Памет и живо завещание във фотообектива “ и „ Горски приказки описват Родопите “. Посетителите ще имат опция да си създадат и фотография за спомен в музея със театрален костюм от тракийската ера.

Конна езда и пукотевица с лък са измежду атракциите на Пернишката цитадела. На хълма Кракра ще бъде отворена улица на занаятите, където посетителите ще могат да създадат глинен съд на грънчарското колело, да рисуват на стъкло или да изработят колие от мъниста. Вечерта в Регионалния исторически музей ще бъде открита изложбата „ Нередактирано детство “, която ще покаже развиването на града през израстването на пернишките деца. Експозицията е отдадена на 90-годишнината от оповестяването на Перник за град.

Основен участник в Европейската нощ на музеите и тази година в Пловдив е Общинският институт „ Старинен Пловдив “. В Балабановата къща ще бъдат открити три изложения, а на Римския стадион ще има концерт и кино премиера.

Авиомузеят в Бургас ще предложи на посетителите виртуален нощен полет над града с модел на самолетите Ан.

В Добрич ще има галерия на театрални плакати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР