За 12-и път София хартиен арт фест (СХАФ) представя най-доброто

...
За 12-и път София хартиен арт фест (СХАФ) представя най-доброто
Коментари Харесай

София хартиен арт фест ще продължи от май до ноември

За 12-и път " София книжен арт фест " (СХАФ) показва най-хубавото от хартиеното изкуство . Събитието ще бъде в интервала от 3 май до 30 ноември с надпис " Нови хоризонти " , оповестяват уредниците от фондация " Аматерас ".

Тазгодишното издание още веднъж обгръща дълъг интервал, подбуден от траялата обстановка, провокирана от пандемията и обществената дистанцираност. Програмата е с хибридно наличие - действително и виртуално, включващо физически и виртуални изложения, онлайн полемика, уъркшопи, онлайн лектория, съревнование за юноши, показване на книга, прожекция на документален филм и пътуващи експозиции.

Предвидени са 13 изложения . Те ще показват няколко значими раздела от СХАФ - Биенале за хартиено изкуство, ретроспекция на " Аматерас ", годишен конкурс/изложба за хартиено изкуство, независими изложения на наградени създатели, двустранни и виртуални изложения.

Има и съпътстващите събития. Лекторията " Динамика в изкуствата "  е просветителна платформа в областта на образните изкуства. Ще има полемиката на тематика " Ролята на новите технологии в хартиеното изкуство ". Различни работилници дават опция на деца, експерти и  любители на образните изкуства да се срещнат по-дълбоко с избрани технологии и вероятни способи на тълкования посредством хартията.

Някои от изложбите ще гостуват в страната, дружно с прожекции, просветителни панели и уъркшопи. Има и предложения от чужбина - Белгия, Аржентина.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР