Ювентус отново беше наказан с отнемане на точки от италианската

...
Ювентус отново беше наказан с отнемане на точки от италианската
Коментари Харесай

Ново отнемане на точки за Ювентус, „старата госпожа“ загуби и гостуването си на Емполи

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Ювентус още веднъж беше осъден с лишаване на точки от италианската федерация. Апелативният съд към италианската федерация  обяви, че ще отнеме 10 точки на клуба по делото за финансови облаги посредством подправено завишаване на цените на прехвърлянията. След новото наказване клубът падна от второ до седмо място в Серия А, като сега е с 59 точки и губи мястото си в Топ 4, даващо право на присъединяване в Шампионската лига.

Това беше трето дело против клуба по еднакъв проблем в еднакъв съд. През април 2022 година " Ювентус " и още 10 клуба бяха оправдани. Тогава съдът реши, че няма отговорни, тъй като няма справедлив метод, по който може да се пресметне какъв брой коства един футболист и че това е въпрос на договорка сред два клуба.

През януари тази година обаче съдът на федерацията лиши 15 точки от " Ювентус ". Впоследствие Апелативния съд към Италианския олимпийски комитет (CONI) анулира краткотрайно наказването и го върна към федерацията за ново дело. Така се стига до ново наказване, което ще е 10 точки.

Санкцията беше оповестена единствено половин час преди началото на гостуването на " Ювентус " на " Емполи " в мач от 36-ия кръг на Серия А.

В новото дело, трето по еднакъв проблем за една година, съдът на федерацията оправда огромна част от ръководителите на Старата госпожа, отпред с някогашния вицепрезидент Павел Недвед.

По-късно " Ювентус " загуби с 1:4 гостуването на " Емполи ". Тимът отстъпи за първи път с повече от гол разлика на този противник. Франческо Капуто вкара два гола за " Емполи ", а Себастиано Луперто и Роберто Пиколи се разписаха по един път. Федерико Киеза беше прецизен за " Ювентус ".

 

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР