Юрова допълни, че само 361 украински деца са били върнати

...
Юрова допълни, че само 361 украински деца са били върнати
Коментари Харесай

Според нови данни 16 хил. украински деца са насилствено отведени в Русия

Юрова добави, че единствено 361 украински деца са били върнати в родината си, цитирайки сведения от разнообразни интернационалните организации. Осиновяванията на тези деца съставляват закононарушение, сподели още тя.

 

Заместник-председателят на Европейска комисия акцентира, че неотдавна Международният углавен съд (МНС) издаде по този мотив заповед за задържане на съветския държавен глава Владимир Путин. Русия ясно сподели незачитането на интернационалния ред, учреден на правила, с реакцията на издадените заповеди от МНС, съобщи
Юрова, като акцентира на обстоятелството, че всички страни от Европейски Съюз и останалите, приели Римския статут, са длъжни да изпълнят заповедите на МНС за задържане.

 

Зам.-председателката на Европейска комисия уточни, че комисията е осигурила 10 милиона евро за работата на МНС от началото на войната в Украйна. Юрова добави, че Европейски Съюз е наложил до момента наказания против 16 виновници за отвличането на украински деца.

 

Поне неколкостотин, в случай че не и хиляди украински деца, са жертви на военни закононарушения, добави Йесика Розуол от името на Шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Съветът е решен да се потърси отговорност за военните закононарушения, осъществени от Русия в Украйна. Руската страна неотложно би трябвало да върне украинците, принудително отведени в Русия, изключително децата, настоя Розуол.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР