Юристът бе двигателят на патриотите от НФСБ в 44-ото НС,

...
Юристът бе двигателят на патриотите от НФСБ в 44-ото НС,
Коментари Харесай

Христиан Митев от НФСБ, който доказа, че на компетентността не ѝ трябва лъскава харвардска опаковка

Юристът бе моторът на патриотите от НФСБ в 44-ото Народно събрание, който собственоръчно създаде и изпипа до финален подробност серия от значими и признати законопроекти

Откакто България е в политическа рецесия, мнозина като че ли не помниха за триумфите на 44-тото Народно събрание, в което в постоянна коалиция се построи толкоз доста за страната. Двигател на  част от законопроектите, подобрили метода на живот на хората и бизнес атмосферата в страната, е човек, който макар солидния си експертен и политически опит, остана в сянка и малко на брой схванаха какво тъкмо е негово дело. А то въобще не е малко.

Той отново е претендент за депутат, а наличието му в Народното събрание е значимо, с цел да се обезпечи нужната непоклатимост, която ни липсва в последните 3 национални събрания на застъпващи се една след друга рецесия, придружени от кабинети на празнословни хора.

Христиан Митев бе депутат в 43-ото и 44-ото Народно заседание,  юрист. Той е на 42 години, само че е в политиката от близо 15, като неразделен сътрудник на Валери Симеонов още от зората на патриотичния план Национален фронт за избавление на България през 2008 година Първоначално е поканен от Симеонов като помощник в канцеларията на ръководителя на Общинския съвет.  Митев има стабилен опит като народен политик, построил от нулата голям лист с значими законопроекти. Той е взел участие и в локалния парламент на Бургас, а след това и в най-важните комисии към Народното събрание. Бил е зам.-председател на правната комисия към Народно събрание, която е на процедура най-важното звено при взимане на решения.
 Христиан Митев пази от трибуната на Народното събрание следващия импортиран значим законопроект (2019 г.)
Митев в този момент се кандидатира с порив и още веднъж от партията на Валери Симеонов за идните избори. С хъс и безапелационни убеждения той знае какво и по какъв начин би трябвало да направи освен за страната, само че и на локално равнище – за Бургас, тъй че да успеем лека-полека да подадем глава нагоре над блатото на политическата неопределеност, в която сме вече  година и половина. Скромен, само че със забележителни опит и умения както в политиката, по този начин и в правото, Митев е безапелационният образец за това, че компетентността не се нуждае от лъскава харвардска опаковка.
 Христиан Митев е до рамото на Валери Симеонов още от 2007 година, когато е назначен за помощник на ръководителя на Общинския съвет в Бургас. Следва го и при учредяването на НФСБ през 2011 г.
Действително е мъчно да се опише тъкмо какво и по какъв начин е направил Христиан Митев в 6-те си години като депутат, просто тъй като описът е доста дълъг. Юристът на процедура „ гори ” за специалността и е намерил съвършеното ѝ приложение – през призмата на патриотизма и НФСБ, той гради законите на страната по този начин, както би трябвало те да бъдат градени. Нещо повече – даже отвън Народното събрание в последната година и половина, той продължава да милее за страната си и не следи единствено в профил какво се случва, а работи. Точно по тази причина в този интервал той и негови сътрудници са основали два законопроекта, които са предложили след това на тогава настоящото постоянно държавно управление. Още напролет на 2022 година те са подготвени, направени и изпипани до последния подробност, а логиката в тях е неоспорима.
 Почит пред паметника на героите от 24-и Черноморски пехотен полк, със съпредседателя на НФСБ и правилен сподвижник Валентин Касабов (вече покойник)
Първият е в поддръжка на семействата и бизнеса в подтекста на задълбочаващата се в Европа и България енергийна рецесия. С него се цели понижаване на налог добавена стойност за електрическата енергия до 5%. „ При семействата цената на тока е твърдо избрана от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) и там това понижение от 15% ще се усети незабавно в крайната цена за потребителите ”, посочи Христиан Митев.

Вторият законопроект е обвързван с въвеждането на така наречен „ необлагаем най-малко ” в размер на една минимална работна заплата. „ Това, съгласно мен и съратниците ми от НФСБ, е нужно, тъй като ще реши фрапантно казуса с така наречен „ работещи небогати ” – хора, които след данъчното облагане на минималната им работна заплата остават под прага на бедността. За голямо страдание кабинетът не одобри това наше предложение, само че в този момент то е залегнало изрично в нашата стратегия ”, сподели юристът, който добави, че историята ще запомни за патриотите от НФСБ, че когато са се хващали с дадена задача, постоянно са я изпълнявали. Примери за това са измененията в Закона за шума, които подсигуряват спокойна отмора на хиляди туристи, измененията в Закона за хазарта, с които бяха отстранени частните лотарии, измененията в Закона за придвижването по пътищата, които доведоха до по-строги санкции за дрогираните и пияните шофоьри и още доста други.



Три пък са главните стъпки, които съгласно вижданията на претендента за депутат в този момент, ще решат тежката политическа рецесия, в която се намира България и която наподобява предизвикана от обстоятелството, че представителите на партиите в последната година са не запомнили какво написа над входа на Народното събрание.

„ На първо място всеки, който има право на глас, би трябвало да го упражни на 2 октомври, с цел да може 48-ото Народно заседание да има представителност. Избраните би трябвало да упражнят политическа мъдрост и да се отърват един път вечно от пристрастията си и егоизма си във връзка с един или различен водач. Интересите на страната би трябвало да са над всичко останало и тъкмо това е политиката на НФСБ и патриотичното придвижване. За да се случи това обаче се желае политически опит и умеене за водене на разговор – нещо, което значително липсваше в политическата просвета на на 45-ото, 46-ото47-ото Народно заседание. Хората в новото съдружно държавно управление би трябвало да могат да работят един с различен, а не както видяхме – единият сътрудник да схваща от медиите какво е решил другият. И при всички неточности и дефекти, които имаше нашата коалиция през 44-ото Народно събрание, подобен разнобой в никакъв случай не сме виждали ”, разяснява юристът Христиан Митев.

В своята стратегия той е планувал освен работа за изваждане на страната от политическата рецесия, само че и за значими промени в родния Бургас и района към него. Приоритетите на Митев за тук се свеждат единствено до три думи: „ Икономика, стопанска система, стопанска система ”.

„ За страдание Бургас изпадна от листата с първите 10 града по ниво на междинната работна заплата и това значително се дължи на обстоятелството, че тук се разчита главно на туризъм. Основна грижа на страната би трябвало да е посредством компания „ Индустриални зони ” и през Агенция за насътрчаване на вложения и с поддръжката на Община Бургас, която към този момент постави доста старания, да сътвори подобен капиталов климат, че да се привлекат оптимално доста вложения – колкото и мъчно да наподобява това в изискванията на такава повсевместна рецесия. Трябва да следваме положителния образец на Пловдив ”, съобщи още Митев. Той разкри, че в случай че бъде определен за народен представител ще се бори за поддръжка за реализирането на най-наболелите за Бургас и района инфраструктурни планове, които към момента не се приключени или даже стартирани.
 Христиан Митев на терен – коментира на бургазлии по какъв начин се гласоподава машинно (2021 г.)
Става въпрос предпочитано за завършването на Северния обход – план, който може да се завърши доста скоростно при положително предпочитание и политическа воля от страна на управниците, както и за започването на Автомагистрала „ Черно море ”, която ще свърже Южното и Северното Черноморие и ще способства както за превоза и стопанската система, по този начин и за туризма в Бургас, Варна и Добрич. Не на последно място Митев ще направи и всичко по силите си за старт на към този момент извънредно належащ ремонт на пътя Царево-Малко Търново, който да „ отключи ” вратата на туристопотока към Странджа, с цел да се избави красивият район от цялостно обезлюдяване.

„ Влязох в политиката и избрах точно партията на Валери Симеонов още през 2007 година, тъй като моето вътрешно разбиране е, че би трябвало когато желаеме нещо да се свърши, да се включим и ние в свършването му, а не да стоим в профил и да обсъждаме. Българският народен интерес би трябвало да е преди всичко за всеки роден политик. Мотивиран съм, че с опит, знания и най-много предпочитание, нашите старания ще имат изгода за страната ни и един ден тя ще бъде доста по-добра от това, което е в този момент ”, безапелационен е претендентът за депутат от НФСБ за 2-ри МИР-Бургас Христиан Митев.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР