Юридическата компания Clarkson заведе колективно дело във федералния съд в

...
Юридическата компания Clarkson заведе колективно дело във федералния съд в
Коментари Харесай

Съдят създателите на ChatGPT за използване на данни на потребители за обучение на ИИ

Юридическата компания Clarkson заведе групово дело във федералния съд в Калифорния против OpenAI, разработчик на известния ИИ-бот ChatGPT.

За това оповестява Mashable.

Компанията е упрекната в нарушение на правата на милиони интернет консуматори. В Clarkson настояват, че OpenAI е употребила обществено налични данни на потребителите без тяхното единодушие, за образование на езиковите си модели, които са в основата на логаритмите за изкуствен интелект (ИИ).

Представителят на юридическата компания Райън Кларксън означи, че компанията пази ползите на " действителни хора, чиито данни са били откраднати и нелегално употребявани за основаването на тази мощна технология ".

Известно е, че са употребявани обществено налични данни, като мнения в обществените медии, изявления в блогове и публикации в Уикипедия. Засега представителите на OpenAI не разясняват желае.

Даденият правосъден иск визира основен проблем в региона на генеративните невронни мрежи. Такива принадлежности се образоват на голямото количество налични данни от Интернет.

Обаче хората, чиито данни са били употребявани за образование, не са дали единодушие за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР