Юридическата комисия на контролираната от демократите Камара на представителите на

...
Юридическата комисия на контролираната от демократите Камара на представителите на
Коментари Харесай

Обвиненията срещу Тръмп получиха одобрение в юридическата комисия

Юридическата комисия на следената от демократите Камара на представителите на Съединени американски щати утвърди през днешния ден обвиняванията против президента републиканец Доналд Тръмп в корист с власт и възпрепятстване на следствието на Конгреса. Това прави на практика несъмнено, че той ще стане третият в историята американски президент, препоръчан за премахване от служба, съобщи Ройтерс.

При гласуването в комисията, което мина съгласно партийната принадлежност на нейните членове, бе утвърден първият член на обвиняването за импийчмънт. С него Тръмп се упреква в корист с власт на високия си пост, с цел да окаже напън върху Украйна да проверява възможния му противник в президентските избори през 2020 година, демократа Джо Байдън.

Комисията поддържа и второто обвиняване за импийчмънт - възпрепятстване на конгресното следствие на абсурда.

Очаква се другата седмица цялостният състав на Камарата, където демократите имат болшинство, да утвърди двете обвинявания, с което ще завърши процесът за импийчмънт и до няколко седмици Тръмп да бъде изпратен на съд в Сената. В горната камара на Конгреса обаче болшинство имат републиканците и е малко евентуално Сенатът да откри президента за отговорен, с което той да бъде отхвърлен от служба./БТА

Всичко, което би трябвало да знаете за: Опитът за импийчмънт на Тръмп (30)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР