Юношите на Черно море Тича“ завоюваха сребърните отличия в турнира

...
Юношите на Черно море Тича“ завоюваха сребърните отличия в турнира
Коментари Харесай

Черно море Тича спечели сребърните медали за Купата

Юношите на „ Черно море Тича “ завоюваха сребърните оценки в шампионата за Купата на БФБ. На финала в зала „ Христо Борисов “ „ моряците “ изгубиха от „ БУБА баскет “ с 62:70.

16-годишните ученици на Георги Бакалов стартираха дуела нервно и разрешиха на съперника да вземе задатък от 7 точки – 4:11. Последва отлична серия на варненци и те обърнаха резултата в своя изгода - 20:15, в края на първата четвърт. До полувремето „ моряците “ допускаха доста неточности при изнасянето на топката в предно поле. Те бяха доста затруднени от пресата на играчите на БУБА, които действаха доста  агресивно в тези минути. Въпреки това нито един от двата отбора не успяваше да се откъсне в резултата. 

След почивката гостите непрекъснато поддържаха задатък от 4-5 точки. Столичани действаха чудесно на бърза офанзива, до момента в който „ моряците “ мъчно успяваха да нападат в подкошието, макар че имаха ръстово преимущество. Все отново положителната пукотевица от приблизително разстояние ги държеше в мача. 

В последните минути баскетболистите на „ Черно море Тича “ взеха решение, че със пукотевица от тройката ще извърнат мача, само че това не се случи. БУБА направи няколко сполучливи контраатаки и минута преди края на срещата поведе с 10 точки, като това се оказа решаващо за крайния излаз на дуела – 62:70 за „ БУБА баскет “.

„ Поздравявам съперника за триумфа – показа след мача Бакалов. – Допуснахме доста неточности при изнасянето на топката. Опитах се да успокоя момчетата, само че очевидно напрежението и страстта им пристигна допълнително в този дуел. Смятам, че ще си вземем поука за идния шампионат и там ще побеждаваме с купата. “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР