Юношеският национален отбор на България до 16 години победи връстниците

...
Юношеският национален отбор на България до 16 години победи връстниците
Коментари Харесай

България U16 с престижен успех на турнира в Стара Пазова

Юношеският народен тим на България до 16 години победи връстниците си от Република Северна Македония с 2:0 в мача за 3-ото място на шампионата Милян Милянич, който се организира в Стара Пазова. Попаденията за България вкараха Стивън Жерард и капитанът Михаил Полендаков от дузпа.

Българският тим отстъпи на полуфинала на Черна гора с 1:2, като през днешния ден сюжетът на играта още веднъж беше еднакъв - по-слаба първа част и преобладаваща втора. По-късно през днешния ден Сърбия и черногорците ще дефинират и носителя на трофея. А за България това е втора поредна победа над Република Северна Македония в границите на два месеца след 1:0 на шампионата в Албена през април.

Преди почивката българският тим владееше повече топката, извърши няколко ъглови удара. Пробиви от двете крила и мелета пред вратата на Република Северна Македония не донесоха някакво по-сериозно напрежение. Съперниците от някогашната югославска република не насочиха нито един удар по посока вратата на Атанас Кехайов за първата част.

В 68-ата минута създателят на гола от първата среща Тарек Жензарли удари горната греда. Българите лишиха топката при изнасяне на съперника, Стивън Жерард я подаде на Жензарли и пловдивчанинът с мощен удар изненада вратаря Павел Трайковски. За негов шанс обаче той я пипна леко и тя излезе в ъглов удар. В 73-ата минута Жензарли откри присъединилия се от ляво бранител Давид Димитров, който обаче стреля по диагонала високо в навън.

Осезаемото предимство на българския тим в тези минути даде своя резултат 11 минути преди края. Марсел Бибишков проби от дясно и от дребен ъгъл стреля, а вратарят на съперника Павел Трайковски отби. Стивън Жерард обаче беше най-съобразителен и без да се бави прати топката под гредата, с цел да даде преднина на България.

В 86-ата минута България получи право да извърши дузпа поради нарушаване против Максимилиан Симеонов, осъществено от Лука Атанасовски. Симеонов излизаше самичък против вратаря след подаване на Стивън Жерард и беше съборен. Капитанът на България Михаил Полендаков не остави късмет на вратаря на северномакедонците и вкара за 2:0. Съперникът от Република Северна Македония насочи първия си удар към българската врата в 93-ата минута. Фуркан Хирда стреля от границата на наказателното поле, само че вратарят Кехайов мазета в ъглов удар.

Състав на България: Атанас Кехайов, Крис Иванов, Стоян Добрев (90 - Павел Златанов), Валери Владимиров, Давид Димитров, Михаил Полендаков, Тарек Жензарли (80 - Миксимилиан Симеонов), Васил Каймаканов (74 - Виктор Илиев), Стивън Жерард (90 - Наско Янев), Кристиян Ирмиев (74 - Кристиян Горянов), Марсел Бибишков

жълти картони: Марсел Бибишков, Крис Иванов (България)
 Националите U16 изгубиха от Черна гора
Националите U16 изгубиха от Черна гора

" Трикольорите " изиграха неубедително първо полувреме
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР