Юношеският национален на България до 17 години излиза във втория

...
Юношеският национален на България до 17 години излиза във втория
Коментари Харесай

България U17 излиза срещу фаворита Франция във втория си мач на ЕП в Израел

Юношеският народен на България до 17 години излиза във втория си мач от финалната фаза на Европейското състезание в Израел. Съперник на „ лъвчетата “ ще бъде селекцията на Франция U17. Двубоят е от 20:00 часа българско време и ще може да го наблюдавате онлайн в Gong.bg .

В първата си среща момчета на Йордан Петков отстъпиха с 1:3 от отбора на Нидерландия U17. „ Петлите “, които да любимец в нашата група, пък разрушиха с 6:1 Полша U17 в първия си мач.

В състава на селекционера Жозе Алкосер има няколко футболисти, които се набиват на очи. Най-вече това е капитанът Ел Чадаил Битшиабу. Той е на 17 години, само че впечатлява с физика, като е висок цели 196 сантиметра. Централният бранител записа 1 мач за Пари Сен Жермен този сезон, влизайки като запаса при триумфа с 3:0 над Анже като посетител и ще получи златен орден, защото се води първенец на Франция. В този мач Битшиабу игра на терена паралелно до мегазвезди като Килиан Мбапе, Серхио Рамос, Маркиньос и Анхел ди Мария.

Въпросният футболист обаче единственият от школата на ПСЖ, който ще играе против България. Другият е Уарен Заир-Емери.

Най-малкият от четиримата синове на великия Зинедин Зидан – Елиаз, също ще излезе против нашите „ лъвчета “. Той е ляв бек и понастоящем е част от Реал Мадрид, като е на 16 години.

Колкото до състава на България, капитанът на националния тим до 17 години Асен Митков, съвсем несъмнено няма да играе през днешния ден. Той имаше здравословни проблеми през последния месец, само че все пак бе титуляр против Нидерландия. Талантът на Левски обаче бе заменен още при започване на втората част от Неджиб Хаджа.

Именно халфът на Шалке 04 се чака да бъде титуляр против „ петлите “. Той означи девет гола за „ кралскосините “ през сезона, като те станаха първенци на Германия в своята възраст. Хаджа е роден през 2005 година в Айтос и стартира да играе футбол в локалния Вихър. На 11-годишна възраст той отпътува за Германия, като заиграва във футболната школа Хамер. След мощното си показване по време на сезона е поискан от Шалке и през август 2018 година става състезател на един от най-обичаните тимове в Германия.

20:00 часа | ФРАНЦИЯ U17 – БЪЛГАРИЯ U17

Европейско състезание до 17 години, група B, втори мач

Вероятни сформира на двата тима:

ФРАНЦИЯ U17 (4-3-3): Олмета – Е. Зидан, Битшиабу, Сар, Кумеди – Биар, Атангана, Дуе – Сетел, Диало, Гуген

Селекционер: Жозе Алкосер

БЪЛГАРИЯ U17 (4-3-3): Алекс Божев – М. Цонев, Р. Маринов, М. Георгиев, 3. Атанасов – Неджиб Хаджа, Антоан Стоянов, До – Б. Маринов, П. Кирев, Райчев

Селекционер: Йордан Петков

Главен арбитър: Андрей Кивулете, Румъния

Стадион: „ Рамат Ган “, Израел
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР