Юношеският национал Валентин Йотов попадна сред 60-те бъдещи звезди на

...
Юношеският национал Валентин Йотов попадна сред 60-те бъдещи звезди на
Коментари Харесай

Български футболист попадна сред 60-те най-големи таланти в света

 Efbet2023 Horizontal
Юношеският национал Валентин Йотов попадна измежду 60-те бъдещи звезди на футбола, подредени от вестник " Гардиън ". 17-годишният гений е роден в Бостън, Съединени американски щати. Баща му Йото Йотов е учител по стопанска система и през 2018 година се мести в Мюнхен. Там Валентин минава на проби в Мюнхен 1860 и Байерн, като след това баварците му оферират и място в академията си. 

През 2021 година той става е част от отбора на Байерн до 16 година, а сега към този момент е при 19-годишните. През тази година Валентин Йотов се съгласява да играе за националния отбор на България и дебютира през юни за юношите (до 19 г.), като по-късно непроменяемо получава повиквателни от селекционера Йордан Петков.

" Гардиън " отбелязва, че българинът има много положителни механически умения от интервала му като играч по футзал в Съединени американски щати. " Той може да играе еднообразно добре и като №10, и като чист нападател, а британският национал Джейдън Санчо е един от обичаните му футболисти ", написа още изданието.

В предходни издания на класацията също са попадали млади български гении, само че част от тях не са сбъднали огромните упования. През 2022 година " Гардиън " селектира юношеския национал на Славия Мартин Георгиев, който тогава бе преотстъпен на Барселона.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР