Юношата на Лудогорец – Доминик Янков, записа много добро индивидуално

...
Юношата на Лудогорец – Доминик Янков, записа много добро индивидуално
Коментари Харесай

Юноша на Лудогорец с впечатляващо постижение

Юношата на Лудогорец – Доминик Янков, записа доста положително самостоятелно достижение при успеха с 5:0 над Етър от efbet Лига. Халфът на " орлите " изигра мач №100 в кариерата си в най-високото равнище на родната футболна пирамида. Иначе той към този момент има 138 мача в мъжкия футбол, като част от тях са с Лудогорец в Европа.

Янков се отличи с попадение против „ болярите “ в съботната вечер. 

Неслучайно Янков стигна и до мачове с националния тим на България в хода на годините, като към този момент 22-годишният халф има 15 изяви с екипа на „ лъвовете “ и е неизменима част от групата на селекционера Младен Кръстаич. 

За Лудогорец в efbet Лига Янков има 63 срещи, в които е осъществил седем пъти и е подал за други пет попадения. Останалите му прояви са за Ботев Враца, като в северозападна България той игра чартърен през сезон 2019/20 и спомогна на отбора да се избави от изпадане. 

Не е загадка, че Лудогорец разполага с съвременна подготвителна база, която обезпечава идеални условия за развиването на младите гении. Освен това, прави усещане, че Лудогорец от ден на ден обръща внимание на младите гении от своята академия. Доказателство за това са точно Доминик Янков и Иван Йорданов. Янков към този момент се наложи в представителния тим на разградчани и значително от него към този момент си зависи каква роля ще играе за в бъдеще. Наставникът на " орлите " - Ивайло Петев, дава сериозен късмет и на юношата на клуба - Иван Йорданов, който дружно с Доминик, са национали на България.

Налагането на двамата юноши на клуба дава спомагателен тласък и мотивация за всички млади футболисти от школата. Ясно е, че вратите на представителния тим на Лудогорец са " необятно отворени " за юношите на клуба стига те да демонстрират нужните качества, мотивация, трудолюбивост и предпочитание за развиване. 

Освен че Лудогорец съумя да наложи двама от юношите си в първия тим, то школата на тима е произвела още много футболисти, които сега се подвизават в efbet Лига и Втора лига, като най-ясните образци са Даниел Наумов в ЦСКА 1948, Венцислав Керчев в Славия, Светослав Ковачев от Арда, Димитър Митков в Локомотив София. Последните двама юноши на „ зелените “ пък бяха вратарят Иван Андонов и бранителят Илкер Будинов, които укрепиха редиците чартърен на новака Етър.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР