Юнес Абуякуб, главният заподозрян за шофьор на микробуса, който уби

...
Юнес Абуякуб, главният заподозрян за шофьор на микробуса, който уби
Коментари Харесай

Страшно разкритие: Касапинът Юнес Абуякуб с микробуса от Барселона заклал с мачете шофьор и избягал с колата му

Юнес Абуякуб, основният обвинен за водач на микробуса, който умъртви 13 и рани над 100 души в касапницата на „ Лас Рамблас “ в четвъртък, е заклал водач на Форд Фокус, с цел да отнеме колата му. Това заяви в. „ Ла Вангуардия “ преди предстоящото публично обявяване, че точно 22-годишният мароканец е причинителят на атентата в Барселона.
Репортерката на вестника Майка Наваро измина пешком хипотетичния път на терориста от прекъсването на микробуса пред Лисеу до паркинга в зоната на университета. Именно там, към 18,30 ч. локално време, той заклал с мачете нищо неподозиращия притежател на форда Пау Перес, който е 15-та жертва от атентата.

Младежът до момента бе считан за един от евентуалните терористи, само че се оказа, че се е озовал на пътя на Абуякуб, който до срещата им се е изплъзнал пешком от „ Лас Рамблас “, а не посредством метрото, където по този начин и не го засякоха на камерите.

Според Майка Наваро Абуякуб, висок 1,70 м и облечен със синьо-бяла раирана фланелка, е излязъл от микробуса-убиец, поставил си е тъмни слънчеви очила и умерено, без да се набива на очи измежду всеобщата суматоха, прекосил пазара Бокерия и се смесил с паникьосаното голям брой. После след това минал през целия град до зоната на университета - за към час и половина по права линия.

Неговата последна жертва - Пау Перес, имал навика да оставя колата си на един от дребното безвъзмездни паркинги в града – този на университета, още от времето си като студент, описаха негови родственици. Оттам се придвижвал в Барселона с публичния превоз.

В неделя по това време там било пусто, прекомерно рано за появяването на първите нощни проститутки. Но Пау едвам отворил вратата си, когато върху него връхлетял изведнъж Юнес Абуякуб, който го умъртвил с мачете, след това избутал тялото му на другата седалка. Часовникът показвал към 18,30 ч. испанско време в четвъртък.

След това подкарал колата с желанието да се измъкне с Барселона с нея, само че попаднал на един от общо 800 контролни полицейски поста, разгърнати от силите на реда след атентата. Терористът натиснал газта и блъснал една сержантка от полицията, която сега лекува раните в краката си.

Нейният сътрудник изстрелял няколко патрона, само че колата траяла до Сант Жуст Десверн, където атентаторът я оставил пред постройката Уолдън.

Заради тялото в колата, служителите на реда решили, че вътре може да е един от терористите и поради риска от съществуването на експлозиви във форда, решили да изчакат 2 часа идването на сапьори.

През това време същинският терорист се измъкнал незасегнат и към момента е на независимост, като проверяващите позволяват да е прекосил и границата с Франция. Жител от квартала, където оставил форда, го чул да беседва по телефона на арабски, след което хукнал да бяга.

Тъй като до този миг Абуякуб в никакъв случай не е влизал в полезрението на полицията, тя не разполагаше с негови пръстови отпечатъци, с цел да разгласи публично, че точно той е карал микробуса-убиец на „ Лас Рамблас “. Още повече, че в микробуса бяха открити следи от доста пасажери.

През последните дни проверяващите търсят точния маршрут, по който се е измъкнал пешком Абуякуб от „ Лас Рамблас “, с цел да открият вероятно камери, които са го записали, като пресяват по пътя всички магазини и заведения с камери за сигурност.

Испанските управляващи публично разкриха пред Европол самоличността на лидера, който вряза микробус в пешеходци на полулярната улица „ Ла Рамбла “ в Барселона, с цел да бъде основана опция за пускане на общоевропейското му търсене, съобщи Агенция Франс Прес, представена от " Фокус ".

„ Трябва да приказваме с европейската полиция, с цел да ги уведомим за самоличността, тъй като този човек... евентуално ще бъде търсен във всички европейски страни ", съобщи по-рано през днешния ден вътрешният министър на Каталония Хоаким Форн пред локално радио.

Полицията в испанския самостоятелен район Каталония заяви в понеделник, че е идентифицирала лидера на микробуса, с който бе осъществено нападението в сърцето на Барселона.

Името му не бе разкрито, само че районният вътрешен министър Хоаким Форн съобщи пред локално радио, че „ всичко подсказва, че водачът на вана е бил Юнес Абуякуб “. Той е последният обвинен, който полицията търси за атентата в каталонската столица.
В резултат на терористичният атентат в Барселона починаха 14 души, а над 100 други бяха ранени. Засегнати от офанзивата са над 34 националности.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР