Юнайтед Груп, водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа,

...
Юнайтед Груп, водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа,
Коментари Харесай

Братя Домусчиеви продадоха "Нова телевизия" на собственика на "Виваком" - "Юнайтед Груп"

" Юнайтед Груп ", водещ снабдител на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа, разгласи публично, че е реализирано съглашение за закупуването на най-голямата българска мултиплатформена медийна компания " Нова Броудкастинг Груп " от " Адванс Медиа груп ". Сделката се чака да бъде затворена при започване на 2021 година, откакто се получат всички нужни утвърждения от регулаторните органи.

Портфолиото на Нова Броудкастинг Груп се състои от 10 телевизионни канала, в това число и националната Нова ТВ, четири радио станции и най-голямата българска онлайн платформа " Нетинфо ", която доближава до 80% от популацията на България всеки месец.

Главният изпълнителен шеф на " Юнайтед Груп " госпожа Виктория Боклаг сподели: " Ние сме извънредно задоволени от постигнатото съглашение. Купуваме сполучлива компания от двама уважавани бизнесмени, която има огромен капацитет за напредък като част от " Юнайтед Груп ". Покупката е в унисон с цялостната тактика на " Юнайтед Груп " да се развива по едно и също време като телекомуникационен и медиен оператор на всички пазари, където присъстваме.

Нова Броудкастинг Груп добавя съществуващите медийни канали на групата и съм уверена, че ще реализираме доста добра синергия сред всички тях, което ще ни даде още по-голяма опция да влагаме в локално наличие и да достигнем бързо и качествено до аудиторията “ " Тази договорка е огромен триумф и чудесна опция за NOVA, нейните фенове и клиенти. Бих желал да благодаря на всички, които ни помогнаха да развием водещата комерсиална медийна група в България. Сделката с Юнайтед Груп ще обезпечи непрекъснатото развиване на NOVA “, счита изпълнителният шеф на " Адванс Медиа Груп " Георги Домусчиев.

Инвестицията е четвъртата подред огромна договорка откогато BC Partners получиха " Юнайтед Груп " през март 2019 година. Платформата на " Юнайтед Груп " комбинира водещи телекомуникационни оператори с най-хубавите продуценти на наличие в страните от Югоизточна Европа като част от тактиката за по едно и също време развиване в телекомуникационния и медийния бранш. Компанията има над 10 милиона клиенти и 11 000 чиновници.

" Юнайтед груп ", притежател на Vivacom, е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа, със седалище в Амстердам. Чрез обилни вложения в цифровата инфраструктура, наличие и технологии, групата дава водещи услуги на клиентите в района. През двете десетилетия от основаването си, " Юнайтед груп " придобива и сполучливо интегрира над 100 компании в своята конструкция. Има най-широкото покритие на мрежата в района и предлага на потребителите най-атрактивната селекция от телевизионно наличие от целия свят. Юнайтед груп оперира в 8 страни, а от март 2019 година е благосъстоятелност на BC Partners, една от най-големите световни капиталови компании.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР