Юнайтед груп купува БТК, проeктодоговорът е вече подписан. Сделката с

...
Юнайтед груп купува БТК, проeктодоговорът е вече подписан. Сделката с
Коментари Харесай

Vivacom с нов собственик, сделката е за милиарди!

 " Юнайтед груп " купува БТК, проeктодоговорът е към този момент подписан. Сделката с медийната компания " Юнайтед груп “, в която мажоритарен акционер е лондонският фонд BC Partners, се приготвя от месеци.

Очаква се продажбата да бъде финализирана през второто тримесечие на 2020 година, като това ще зависи от приемане на регулаторни утвърждения и други условия.

" Юнайтед груп “ е снабдител на кабелни, мобилни и медийни услуги. Според " Капитал “ цената е 1.1-1.2 милиарда евро. Информацията, че БТК и нейният мобилен оператор " Виваком “ се продават, излезе в английския вестник " Файненшъл таймс “ през юли, като това беше доказано от един от притежателите Спас Русев.

През 2015 година търгът на стойност 330 млн. евро за българския телеком беше извоюван от Русев, английското поделение на ВТБ – VTB Capital и Delta Capital International, която е благосъстоятелност на някогашния финансов министър Милен Велчев и брат му Георги.

Сделката е атакувана в съда от съветския предприемач Дмитрий Косарев, който е притежател на дял в люксембургска холдингова компания, която има елементи от " Виваком “ преди придобиването от новите акционери. Той претендира, че търгът от 2015 година е бил мним, а цената на компанията – изкуствено занижена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР