YuMi®, революционният индустриален робот на АББ, който разполага с прецизността

...
YuMi®, революционният индустриален робот на АББ, който разполага с прецизността
Коментари Харесай

Роботът YuMi® на АББ автоматизира тестването на банкомати за по-надеждно банкиране


YuMi®, революционният промишлен робот на АББ, който разполага с прецизността да се оправя и с най-сложните задания с безупречна акуратност, и гъвкавостта да работи безвредно един до друг с хората в завода на бъдещето, прибавя нова работна позиция в своето портфолио: Тестер на банкомати.

За да подсигуряват безвредни и сигурни финансови транзакции, поддържайки най-новите технологии в сигурността, банкоматите нормално получават софтуерни актуализации на всеки шест месеца. Преди един нов код да бъде пуснат в приложимост обаче, той би трябвало да премине подробно и неведнъж тестване, с цел да се подсигурява, че дава отговор на прецизните световни и локални спецификации за надеждност, приложимост и сигурност. Това тестване обичайно се организира ръчно, което изисква от хората да прекарват стотици часове пред банкоматите, с огромен риск от човешка неточност.

Сега, откакто YuMi® се заема с тази задача, скоростта и надеждността на тестването на софтуера на банкоматите се покачва фрапантно. Швейцарският снабдител на програмен продукт за заплащания Abrantix AG разпореди на робота YuMi® на АББ да автоматизира тестването на банкоматите на Diebold Nixdorf. Софтуерът за тестова среда на Abrantix инструктира робота YuMi® да тества постоянно осъществявани интервенции на банкомат, като да вземем за пример вкарване на карти, въвеждане на PIN кодове и издърпване и вкарване на пари - също като човек.

Прототипният двурък YuMi® за софтуерно тестване, създаден в световната централа на Abrantix в Цюрих, Швейцария, трансформира радикално процесите за хората, тестващи софтуери на банкомати. Тестването, което той прави, е толкоз изчерпателно, че YuMi® е програмиран преднамерено да прави сходни на човешки неточности като да вземем за пример вкарване на банкноти, захванати с кламер - с цел да се подсигурява, че софтуерът може да се оправи с най-различни проблеми, оповестяват от АББ.

“Досега циклите на тестване можеха да се трансфорат в усложнения и даже опасности по сериозния път на стартирането на нов код в приложимост. С новото продуктово решение, основано на робота YuMi®, всичко това е доста по-контролирано и в този момент чиновниците могат да се съсредоточат върху подобряването на тестванията и процедурите или да създават нови функционалности на софтуера, до момента в който YuMi® тества банкоматите”, показа изпълнителният шеф на Abrantix Даниел Екщайн.

През деня програмистите основават нови функционалности на софтуера за банкомати, които по-късно биват тествани автоматизирано от робота YuMi® през нощта. Обратната връзка се ревизира на идващия ден, което освобождава време на тестващите да правят още потребни задания.

Марк-Андре Зинг, шеф на бизнес линия Роботика в АББ Швейцария, показа: “Системата за тестване на банкомати, създадена от Abrantix, е тъкмо подобен вид акуратен, колаборативен развой, за който е предопределен нашият робот YuMi®. С YuMi® Abrantix освен са сигурни, че роботът безвредно ще споделя задания с техните чиновници, само че и опитните им софтуерни разработчици в този момент ще имат повече време да се посветят на други, по-ценни задания, до момента в който YuMi® работи на назад във времето върху повторяеми, само че извънредно значими проби 24 часа в денонощието.

Революционното тестване на банкомати, осъществявано от YuMi®, е най-новата проява на обширните благоприятни условия на фамилията от колаборативни роботи на АББ. YuMi® бе планиран в началото за интервенции по сглобяване на дребни елементи. Нарича се колаборативен робот - за краткост “кобот” - защото разрешава на производителите да проектират гъвкави индустриални процеси, които са насочени към днешните пазари. Неуморната дарба на YuMi® да се оправя с прецизни, повторяеми интервенции, които могат да бъдат замърсяващи, монотонни и рискови, освобождава работещите хора да се концентрират върху по-смислени, профилирани и интелигентни задания.

YuMi® е потвърдил своята повсеместност и в извънзаводска конюнктура - подреждайки сполучливо кубчето на Рубик и готвейки суши. Той даже дирижира цялостен симфоничен оркестър през 2017 година по време на зрелище онлайн в Пиза, Италия, с фамозния тенор Андреа Бочели.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР