Юлски разкази на Здравка Евтимова са най-четените в Столичната библиотека

...
Юлски разкази на Здравка Евтимова са най-четените в Столичната библиотека
Коментари Харесай

Здравка Евтимова е най-четеният български автор за 2019 година

" Юлски разкази " на Здравка Евтимова са най-четените в Столичната библиотека през 2019 година. Това се случва за първи път от 30 години - български създател да е най-четен в класацията на библиотеката.
" Аз бях доста радостна, като научих. Винаги съм мислела, че литературата е най-краткият път към сърцата на хората. И когато една книга е оповестена, тя в действителност заживява, когато читателите намират път към нея ", показа писателката.

Според нея връзката писател-читател е по-скоро противоположна.

Здравка Евтимова, публицист: Читателят е този, който дава щастието, свободата на писателя и в същото време му внушава, че всяка дума би следвало да носи едно обръщение от мощ, от кураж. Надявам се доста младежи да почувстват писането като една щастлива орис, тъй като то не е единствено път, то е пространство, галактика, която и за пишещия, и за читателя е независимост.

Тя описа, че в Китай, където към този момент са издадени нейни книги, е усетила доста топлина у хората. " Топлотата е нещо, което се усеща, не е нужно някой да го превежда на човешки език. Тя има свои измерения. Толкова добре ме посрещнаха, имах възприятието, че съм измежду мои другари и съученици. И те се усещаха добре с мен и резервираха една огромна любов към България ", описа още писателката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР