Юлияна Методиева*Eмил Кошлуков може да остане още четири години шеф

...
Юлияна Методиева*Eмил Кошлуков може да остане още четири години шеф
Коментари Харесай

Не е черен виц: Кошлуков може да остане още 4 години шеф на БНТ

Юлияна Методиева*

Eмил Кошлуков може да остане още четири години началник на Българска национална телевизия! Не, не е черен анекдот. Един от съперниците му, Svetla Bozhilova разгласява данни от вътрешно допитване до синдикатите. На въпроса " Кой от претендентите дава отговор на Вашите показа за шеф? ", досегашният общоприет шеф Кошлуков получава 70%! Същият, против който имаше писма от уволнени публицисти като Iskra Angelova въобще да не бъде допускан до състезанието, поради лична разпра с нея! А Goran Blagoev подписа писмото до Съвет за електронни медии тъй като не се търпи да гледаш по какъв начин полуграмотни в религията момчета водят вместо него предаването " Вяра и общество "!

Разбира се, в реда на нещата е да се посочи кого съставляват синдикалните гласове. Това са най-вече техническите служащи. Например, осветители, гримьори, счетоводители, касиер. Тоест, 2/3 са служители, най-общо казано. А изразител на ползите им е Емил Розов, безконечният герой за повишение на заплатите. От негова позиция, добър е оня началник на малкия екран, който покачва заплатите. А Емил Кошлуков им усили възнагражденията, даде им даже и 14-та заплата! Как да не го преизбереш, в случай че от теб зависи!

Сред известните имена от претендентите (освен Емил Кошлуков) са Сашко Диков и Венелин Петков. Те идват от корпоративните медии и по друго време са били обичани водещи и кореспонденти! Има обаче едно кардинално неприятно събитие към кандидатурите им. Те са „ пазарници ", идват от комерсиални медии. Телевизията би трябвало да е на облага, затова рейтингите на продукциите се наблюдават грижливо, както се следи сатурацията на заплашен пациент. Пада ли рейтингът стабилно, пада и предаването за просвета, да вземем за пример. Съкращават публицистите, а ефирът се запълва с началник Манчев, Ути Бъчваров и с реалити стратегии, " Като две капки вода " и така нататък Няма неприятно, по-добре е да готвим спагети и кюфтета, или да се веселим до оглупяване с шоуто на Рачков!
Близо до мозъка е, че уволнения, пардон, промени, на тази основа ще създадат Сашко Диков или Венелин Петков. Иди търси да гледаш да вземем за пример „ Денят стартира с просвета “! Опцията на Кошлуков беше да натири Дими Стоянович и екипа му в един предобеден час, дето нито stakeholders, нито арт бизнесът, имат опция да го гледат. В ръцете на хора с корпоративен манталилет и императивна настройка за печелене на пари, това неповторимо предаване за просвета може и да се спомине скоропостижно!

Може и да ви е омръзнало следващото съревнование за общоприет шеф на Българска национална телевизия, само че не сте прави. Ако от ден на ден хора подвигат лозунги в поддръжка на Путин и против правото на живот на украинските поданици, то за това провинен са програмните шефове, пристрастните публицисти и идеологическият опортюнизъм като цяло на ул. Сан Стефано. Поне за това свидетелства Галъп, а данните му бяха препечатани от разнообразни медии с разнообразни заглавия съгласно геополитиката на притежателите им. " Вярвате ли на Путин? ", питат социолозите. " Да ". " Откъде търсите информация по въпроса? " " От Българска национална телевизия " (най-вече).

Разбира се, законодателят е планувал като мощен съдия и регулатор да са Комисията по просвета в Народното събрание и Съветът за електронни медии. Последният прочут началник на комисията по просвета беше печално известният Тошко Йорданов. Той имаше зъб на Емил Кошлуков и му се закани да го разкара. Е, историята разкара от сцената самият Тошко, а насрочването на предварителни избори ще стане напълно скоро. Остава регулаторът Съвет за електронни медии. Не е ясно дали и там не са се разделили към този момент на лобита, както преди време в НСРТ имаше лоби на Иван Костов, на Красимир Гергов и впрочем. Вярно, има готини лица като новите назначения Пролет Велкова и Симона Велчева, само че това не е задоволително. Най-добре е да се направи в късото време до състезанието един обществен спор. Кой защо се бори, от какво се опасява и кои са клопките пред професионализма на Българска национална телевизия.

*Текстът е оповестен на фейсбук страницата на създателя, заглавието е на Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР