Юлия КУЛИНСКАНовото парламентарно мнозинство, съставено от ГЕРБ, ДПС, ИТН и

...
Юлия КУЛИНСКАНовото парламентарно мнозинство, съставено от ГЕРБ, ДПС, ИТН и
Коментари Харесай

ИТН, ГЕРБ, ДПС иВъзраждане свалиха шефа на парламента

Юлия КУЛИНСКА

Новото парламентарно болшинство, формирано от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане ", смъкна през вчерашния ден ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. 125 депутати поддържаха оставката му, 113 бяха срещу, а 1 се въздържа. Да поддържат Минчев в Народното събрание пристигнаха министър председателят Кирил Петков, който анулира визитата си в Азербайджан, вицепремиерите Асен Василев, Корнелия Нинова, Калина Константинова и част от министрите.
Мотивите за оставката на Минчев, под които поставиха подписи 120 депутати, бяха, че той нарушава правилника за работа на Народно събрание. Основният основател за настояването бе Има Такъв Народ. Те твърдяха, че той се е опитал да накара техния министър Теодора Генчовска да извърши закононарушение по време на чуването й по тематиката за районен съд Македония в сряда, като съзнателно позволил съвещанието да бъде намерено, с цел да изнесе тя секретна информация.
Страстите в Народното събрание се разпалиха от взаимни обвинявания за мафия и национални предатели, които си размениха най-много представители на Политическа партия и Има Такъв Народ. От опозицията обявиха, че Минчев е добър експерт и е управлявал съответно Народно събрание, само че признаха косвено, че оставката му е подготовка за свалянето на кабинета.

" Мафията си изиска страната. Мафията безогледно желае да удари върха на парламентарната ни република - Народното събрание ", съобщи шефът на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров. Броени дни, откакто пресякохме незаконните схеми на " Капитан Андреево ", откакто спряхме преноса на парите от автомагистралите към чекмеджетата, дадохме да се разбере, че антикорупционната комисия ще проработи и то отпред с човек, който не трепери от задкулисието, мафията прави днешния съдбоносен ход за дестабилизиране на страната " акцентира Гюров. Колкото и под паника парламентарни хватки да са пуснати в ход, едно е ясно - става дума за пари, посочи той.
Днешният ден влиза в историята като ден на излъгани гласоподаватели, съобщи ръководителят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски. По думите му тези, които стачкуваха по площадите, в никакъв случай не са очаквали, че " Възраждане " ще се подпишат дружно с Движение за права и свободи и ГЕРБ в една подписка за събаряне на ръководител на Народно събрание. Свиленски прикани Има Такъв Народ да бъдат почтени със своите гласоподаватели, които би трябвало да знаят, че когато гласоподават за тях, ще получат ГЕРБ и Движение за права и свободи. Според него Минчев е най-хубавият ръководител на Народно събрание. Секретарят на ПГ на левицата Явор Божанков дефинира вчерашния ден като отвличане против нормалността и добави, че Никола Минчев е бил ярък лъч вяра. Предателство е да те изпратят в Народно събрание с вяра да бъде отстранен моделът ГЕРБ и ти три пъти да изчегърташ тази вяра, съобщи Божанков. Говорим за фактическа замяна на вота, акцентира той.
Може би ви е боязън, че Бойко Рашков ще бъде определен за началник на КПКОНПИ, може би ви е боязън, че ще бъдат изяснени и други неща, които никой не ги приказва, съобщи министър председателят Кирил Петков. " Няма да се договаряме с ГЕРБ. Няма да спрем да повтаряме, че Пеевски е за " Магнитски ". Знаем за натиска към честните хора в Има Такъв Народ. След клетвите ви, че в никакъв случай не би трябвало да се гласоподават закони, предлагани от Движение за права и свободи, по какъв начин ще гледате хората в очите? ", обърна се Петков към " Възраждане ". " Знам, че доста ви пречим, само че ще продължим да го вършим, без значение дали сме на власт или не. Ще останем тук и ще си отвоюваме страната назад по всевъзможен начин на парламентаризма ", предизвести новото болшинство вицепремиерът Асен Василев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР