Юлия ИВАНОВАДепутатът Стою Стоев от ПП-ДБ, който няма никакъв стаж

...
Юлия ИВАНОВАДепутатът Стою Стоев от ПП-ДБ, който няма никакъв стаж
Коментари Харесай

Избраха юрист без стаж за шеф на правната комисия, депутатите се възмутиха

Юлия ИВАНОВА
Депутатът Стою Стоев от ПП-ДБ, който няма никакъв стаж като правист, беше определен за ръководител на комисията по правни въпроси в Народното събрание. Кандидатурата му беше призната със 123 гласа, дадени само от ГЕРБ и ПП-ДБ.
Постът беше контрактуван сред двете обединения, които след образуването на Народното събрание се схванаха на всеки три месеца да бъдат сменяни ръководителите на Народно събрание и на правната комисия. По този принцип Росен Желязков от ГЕРБ-СДС стана ръководител на Народното събрание.
ДУМА напомня, че предходната седмица от ПП-ДБ насочи остри рецензии към партията на Бойко Борисов, че са нарушили тъй наречените джентълменско съглашение, защото към момента нямаше определен ръководител на комисията.
Изборът на Стоев провокира неодобрение измежду депутатите от останалите парламентарни групи.
Зам.-председателят на Народно събрание и на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин означи, че не е редно в българския парламент по този метод да се избират ръководителите на комисии. " Вие от ГЕРБ и ПП-ДБ си позволихте още от самия старт на Народното събрание да вършиме сепаративни съглашения, които са срещу Конституцията и правилника на Народно събрание. Събрали се две групи, решили си, ротират се и на процедура разкъсвате единството на Народно събрание. Затова ние гласувахме срещу това предлагането да влезе в дневния ред, срещу това господин Стоев да оглави правната комисия ", съобщи Вигенин и уточни, че се надява това да е за последно освен в този, само че и в идващите парламенти.
" Подобни сделки за ротиране и избиране на ръководители е позорен любовен танц сред две парламентарни групи. " Три седмици се надлъгвате с правене на държавно управление. ГЕРБ доближиха дъното на самоунижението пред Политическа партия и би било добре  при втория мандат да се съберете. И единият да арестува другия, другият да арестува пък другия, тъй че да предоставите наслада на целия български народ ", иронизира Тошко Йорданов от Има Такъв Народ.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР