Юлия ИВАНОВА />Красотата на българката, колорита на носиите ни и

...
Юлия ИВАНОВА />Красотата на българката, колорита на носиите ни и
Коментари Харесай

Красотата на българката представят снимките на Радослав Първанов в НС

Юлия ИВАНОВА /> Красотата на българката, колорита на носиите ни и знакови за страната исторически монументи показват фотосите на младия фотограф Радослав Първанов, която беше открита през вчерашния ден в Клуба на народния представител в Народното събрание. Фотосите са включени в изложбата " Аз съм Българка ", която е част от народен план. Инициатор за варнисажа е зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Вяра Емилова. Началото на изложбата даде зам.-председателят на Народно събрание и на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.
На откриването участва и водачът на Българска социалистическа партия Корнселия Нинова. Тя поздрави Радослав Първанов за това, че е посветил време, младост и сили на запазване и прослава на българските обичаи, на българската хубост, на българската жена. " Поздравявам и неговите родители, че са го възпитали в това да почита България, нейните хубости, нейната география, история, обичаи и семейственост. Бих желала да пожелая от името на цялата ПГ " Българска социалистическа партия за България ", на него и на фамилията му да бъдат здрави, да предават тази обич към България, към българската носия, към българските обичаи на всички към себе си и на поколенията след тях. Благодаря, че фотосите разпространяват България на всички места по света, тъй като има с какво да се гордеем. А то се вижда на фотосите. С природата, историческите места, българските носии и българските девойки, печелим сърцата на доста хора отвън България ", акцентира Нинова. Тя подари на младия фотограф първата монета, изсечена в България.
Проектът се радва на забележителни триумфи в страната и чужбина, съобщи Вигенин. Той уточни, че новото му издание включва 32 фотоса и присъединяване на 24 девойки, облечени в национални носии и снимани на красиви места в България. По думите на Вигенин това е актуален метод да се споделя за нашите обичаи и за българския фолклор.Много ми е прелестно да поздравявам още веднъж с добре пристигнал към този момент познатия за Народното събрание създател Радослав Първанов и неговите художествени фотографии, означи Вигенин. Той уточни, че в изложбата са включени 32 фотоса, които провокират позитивна страст в другите генерации от фенове, защото по актуален метод описват за нашите обичаи в българския фолклор. Те носят в себе си пъстротата на българската национална носия, хубостта на нашата природа и старинна архитектура, добави Кристиан Вигенин. Той поздрави създателя за истинската концепция и прецизността, с която я е осъществил.
Секретарят на ПГ " Българска социалистическа партия за Блъгария " Вяра Емилова уточни, че Радослав Първанов е един от надарените български фотографи, който намира самоуверен и доста хубав метод да покаже любовта си към България и да болести с тази любов доста почитатели. Радослав намира хубав и самоуверен на метод да покаже любовта си към България и да болести с тази любов още доста почитатели, съобщи Емилова.
Националният план „ Аз съм българка “ към този момент означи своята осма година и има своя трета авторска галерия, която още веднъж ни демонстрира, че младите българи почитат българските полезности, обичаи и просвета и желаят да извървят своя път напред в България и за България, акцентира тя.
Всяко едно от девойките, които съм снимал, се занимава с фолклорни изкуства, няма модели, които са снимани като еднократен акт единствено поради фотосесията и това проличава във фотосите, сподели създателят на изложбата Радослав Първанов. Избрал съм този метод съзнателно, с цел да бъде още по-силно въздействието на моите фотографии, добави той.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР