Юлиана МетодиеваВнезапно в София пристига не кой да е, а

...
Юлиана МетодиеваВнезапно в София пристига не кой да е, а
Коментари Харесай

Радев има много лични и домашни причини да превръща геополитиката ни в манифактура

Юлиана Методиева

Внезапно в София идва не какъв да е, а самият Лойд Остин! От Пентагона са счели за задоволително да кажат две- три думички на българския народ за какво е това ненадейно посещаване по средата на третата седмица от ужасиите в Украйна и грохота на оръжието на Червената войска! Така или другояче, шестият афроамериканец в историята на Съединени американски щати, получил четири генералски звезди, самият американски министър на защитата, идва за среща с...военни и цивилни лица. Ще приказва фокусирано върху поддръжката за съдружниците от НАТО, защото напълно до нас се случва систематичното заличаване на украинците.
Аз обаче имам друга догадка, която несъмнено, е на ръба на евентуалното.

Лойд Остин идва в София, с цел да вкара здрав разсъдък в президента на страната Румен Радев! Защото е научил с шок шантавата и не-антлантическа концепция на някогашния Военновъздушни сили офицер да се пази небето ни единствено от български самолети! Снощи тази поредна руменрадевщина накара българският фейсбук да закипи като тенджера на врял котлон. Дори кротки до момента консуматори на обществените мрежи изръмжаха нещо като р-р-р Радев, стига, стига бе! А Атлантическият съвет безусловно изиска импийчмънт. Както и неотложно разглобяване на Корнелия Нинова от властта. Последното звучи като неприятна смешка. Да би било толкоз елементарно, до момента Паметникът на руската войска да е към този момент настанен в Музея на тоталитарното изкуство, да си го гледат и въздишат алените бабички.
Като оставим шегата настрани, какво остава несъмнено?

Това, че Румен Радев има свои доста персонални, доста домашни аргументи да трансформира геополитиката ни в селска манифактура, нещо като плетените чорапи на баба си. Особена срамотия е, че като същински балкански шмекер, си споделя, абе, какво ме интересува публичното мнение! Дрън-дрън-ярина. Затова и тази заран пресцентърът му изпрати тогавашния боен министър Николай Свинаров по БТВ да каже нещо по въпроса по какъв начин по този начин ще пазят единствено български самолети българското небе. Е, Свинаров сподели каквото сподели и предстоящо разпръсна след себе си аромата на подмазване. Ясно стана, че въздушната ни защита, както и президентът, сигурно са българско създание. За което персонално се оправдавам на Европейския съюз. На " Дондуков " имат направено листче на критиците на президента, които не трябва да бъдат канени в народен ефир. Не са доста. Никак не са доста!

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР