Юлиана МетодиеваДнес президентът ще връчва Орден Стара планина, Свети Кирил

...
Юлиана МетодиеваДнес президентът ще връчва Орден Стара планина, Свети Кирил
Коментари Харесай

Приемайки награди от Радев с наведена глава, учени и хора на изкуството легитимират двуличен, антинатосвски и проруски президент

Юлиана Методиева

Днес президентът ще връчва Орден " Стара планина ", " Свети Кирил и Методий " с огърлие и други висши държавни оценки на избрани лица за извънреден принос в региона на науката и културата. Буквално преди дни немскоезичната редакция на Дойче Веле пусна провокационен текст „ Двете лица на Радев “. В текста сред останалото се споделя: " От началото на войната на 24 февруари някогашният водач Радев, който се показва като модернизатор в родината си, се върна в политическата си орбита - там, откъдето стартира - към Москва ".

Задава се въпросът дали лицата с извънреден принос в региона на науката и културата ще одобряват премията от този президент? В дни, когато даже икономическият Давос, даже филмовият фестивал в Кан отварят ушите си за словата на Володомир Зеленски и портфейлите си за бедстваща Украйна, всеки жест на митинг против протагонистите на Владимир Путин е наложителен. Вярно, броят на мъртъвците в Мариупол предизвиква изтощение и позор пред злото у целокупното западно човечество, само че то към момента има по какъв начин да се бори против путинофилите. Българският президент продължава да се държи двулично, про-руски, анти-натовски и това е видяно по света - ще го пре-легитимират ли учените през днешния ден като одобряват с признателно сведена глава премия от него?

По време на мандата на президента Георги Първанов в навечерието на 24 май се раздаваха също почести. Големият български режисьор Юлий Стоянов трябваше да бъде награден с Ордена „ Свети Кирил и Методий “ с огърлие. Известният с високата си нравственос документалист бе приключил фамозната чешка студия " Барандов ". Ляв до мозъка на костите, той в никакъв случай не елементарни на партията си за българските танкове изпратени да смажат Пражките събития. Членът на Българска социалистическа партия и президент Георги Първанов въплъщаваше за него трендовете в политиката, които тежаха като вериги и влачеха обществото наопаки и надолу. Моралните хора от света на изкуството преживяваха като цялостен срам и парадокс този човек да стои отпред на държавната институция. А топлата връзка на Първанов с Путин, както и оповестеното му в същата година агентурно име „ Гоце “ превръщаха в надълбоко недопустим всеки жест на Този президент. Най-малко да връчва награди за принос в културата!
Юлий Стоянов отхвърли да одобри ордена " Свети Кирил и Методий " с огърлие. Дали през днешния ден ще има кой да последва образеца му?

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР