Юлиан Вергов получи наградата за най-добър актьор на 42-рия Международен

...
Юлиан Вергов получи наградата за най-добър актьор на 42-рия Международен
Коментари Харесай

Юлиан Вергов с награда от международния кинофестивал в Кайро

Юлиан Вергов получи премията за най-хубав артист на 42-рия Международен кино фестивал в Кайро, който завърши на 10 декември, оповестиха от „ София филм фест ". Световната премиера на стартиралия от „ София мийтингс " пълнометражен дебют на режисьора Павел Веснаков - „ Уроци по немски " - беше в конкурсната стратегия в Кайро.

Международният кинофестивал в Кайро се организира всяка година от 1976 година насам и е единственият, упълномощен от FIAPF за арабския свят и Африка. Това е и най-старият кинофестивал в този район.

В „ Уроци по немски " Юлиан Вергов играе мъж на междинна възраст, който взема решение да замине за Германия, с цел да стартира живота си изначало.

Награди за най-хубав артист през годините журито на фестивала в Кайро е връчвало на Марчело Мастрояни, Джон Малкович, Питър О`Тул, Морган Фриймън, Самюел Джаксън и други

На този фестивал през 2018 година филмът „ Ага " на Милко Лазаров получи наградата „ Най-добър филм " в селекцията „ Седмица на рецензията ".

В България публиката ще може да види „ Уроци по немски " в конкурсната стратегия на 25-ия „ София Филм Фест " през 2021 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР