Юли ще бъде най-горещият месец, откакто се водят измервания. Прогнозата

...
Юли ще бъде най-горещият месец, откакто се водят измервания. Прогнозата
Коментари Харесай

НАСА: Юли ще е най-горещият месец в историята, но догодина ще е по-топло

Юли ще бъде най-горещият месец, откогато се водят измервания. Прогнозата е на водещи учени на Американската галактическа организация НАСА. А упованията са 2024 година да бъде още по-гореща. Всички тези прогнози са на фона на непостижимите жеги в Европа, Северна Америка и Китай.
Прочетете още
Коментар направи шефът на Института Годард Гавин Шмит на среща с публицисти. Ако прогнозата се сбъдне, това ще е следващия антирекорд. Изминалият юни беше най-горещият, откогато преди над 170 години е почнало систематизираното събиране на данни.

„ Глобалното стопляне се показва тъкмо в това - покачване на световната температура на цялата планета. Това способства за горещите талази, като сегашните. Засилва както честотата, по този начин и интензитета им. В бъдеще горещите талази ще се разпрострат и върху други сезони, с изключение на лятото. Поне половината година ще бъде доминирана от такива феномени ”, разяснява Джон Неърн,  експерт на Световната метеорологична организация.

Времето в последните седмици е добър образец какво можем да чакаме, споделят специалистите. Южна Европа и Северна Африка, Азия и Северна Америка - на всички места се регистрират температури над 40 градуса и стотици температурни върхове.

„ Планетарните талази, които заключват тези атмосферни маси, образуват горещите талази. Системите са устойчиви и e доста мъчно се изместят от други системи. И тъй като остават сравнителни стационарни, би трябвало да чакаме през август месец да е същото ”, изясни Неърн.

Изходът е добре прочут, споделят специалистите. Изпускането на по-малко парникови газове в атмосферата би дало най-осезаем резултат. Масовото потребление на изкопаеми горива е главен фактор за замърсяването. Но описът е по-дълъг и включва привидно несвързани с климата неща, като несъразмерната консумация на месо или изхвърлянето на големи количества боклуци, които могат са се рециклират.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР