Южнокорейският президент Юн Сук-йол заяви, че трябва да се направи

...
Южнокорейският президент Юн Сук-йол заяви, че трябва да се направи
Коментари Харесай

Сеул обмисля възможностите за предоставяне на военна помощ за Украйна

Южнокорейският президент Юн Сук-йол съобщи, че би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да се подсигурява, че съветската инвазия в Украйна няма да се увенчае с триумф и добави, че Сеул обмисля опциите си по въпроса с даване на летална военна помощ за Киев, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Руската инвазия нарушава интернационалното право и правата на украинците ", сподели Юн в речта си във факултета по политика и ръководство " Кенеди " на Харвардския университет на петия ден от визитата си в Съединени американски щати по случай 70-годишнина от американско-южнокорейския алианс.

" Трябва да покажем, че сходни опити в никакъв случай няма да се увенчаят с триумф, и да предотвратим бъдещи сходни планове ", сподели той.

На въпрос дали Южна Корея ще даде летална помощ на Украйна Юн съобщи, че следи " от близко развоя на събитията на бойното поле в Украйна и че ще вземе самобитни ограничения в поддръжка на интернационалните правила и интернационалното право ".

" В момента следим деликатно обстановката и обмисляме няколко разновидността ", добави той.

По време на срещата в сряда сред Юн и американския президент Джо Байдън в Белия дом Съединени американски щати дадоха обещание да оказват помощ на Сеул в нуклеарното му обмисляне при положение на спор със Северна Корея, чийто увеличаващ се боеприпас от ракети и бомби буди безпокойствие. Освен това двамата държавни глави разискаха и обстановката в Украйна, напомня Ройтерс.

В изявление за Ройтерс, което Юн даде предходната седмица преди да отпътува за Съединени американски щати, той сподели, че в случай че се стигна до широкомащабна офанзива против цивилното население в Украйна, Сеул може да даде на Киев освен филантропична и икономическа помощ, с което за първи път загатна за смяна в досегашната позиция на Южна Корея против въоръжаване на Украйна, отбелязва организацията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР