Южнокорейският президент Юн Сук-йол днес нареди да се подготви разширяване

...
Южнокорейският президент Юн Сук-йол днес нареди да се подготви разширяване
Коментари Харесай

Южна Корея плаши протестиращи със затвор

Южнокорейският президент Юн Сук-йол през днешния ден подреди да се приготви разширение на обсега на заповед за връщане на работа на стачкуващи служащи отвън циментовата индустрия на фона на продължителната стачка на водачите на камиони, съобщи Ройтерс.

Хиляди южнокорейски водачи на камиони стачкуват към този момент над 10 дни и договарящите от страна на държавното управление и профсъюзите не реализираха прогрес по различията по отношение на разпоредбите за минимално възнаграждение.

Във вторник консерваторът Юн издаде първата в историята на страната заповед за връщане на работа на 2500 водачи от циментовата индустрия, с която ги задължи да се върнат на работа. На тези, които откажат да се подчинят, ще им бъдат наложени наказания.

Юн през днешния ден е призовал министрите от държавното управление да се приготвят за издаване на заповед за връщане на работа на стачкуващите в такива браншове, като нефтопреработването и стоманодобива, където се чакат спомагателни вреди от стачните дейности, съобщи негов представител.

Юн прикани да бъдат осъдени нарушителите на законите по време на стачката, като подреди на министрите да подхващат дейности за минимизиране на вредите, като да вземем за пример наемане на заместващи водачи и потребление на военнослужещи и военно съоръжение.

Корейската конфедерация на профсъюзите възнамерява обща стачка за вторник. Хиляди хора през вчерашния ден стачкуваха в центъра на Сеул в поддръжка на настояванията на водачите на камиони.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР