Южнокорейският медицински стартъп Sky Labs е получил одобрението на южнокорейското

...
Южнокорейският медицински стартъп Sky Labs е получил одобрението на южнокорейското
Коментари Харесай

Смарт пръстенът на Sky Labs извършва непрекъснат мониторинг на артериалното налягане

Южнокорейският медицински стартъп Sky Labs е получил утвърждението на южнокорейското Министерство на храните и сигурността на медикаментите да дава на потребителите смарт пръстена за мониторинг на кръвното налягане CART-I Plus. Това устройство за наблюдаване на здравето е направено под формата на елементарен пръстен, който се носи на пръста на ръката. Приспособлението събира данните, които могат да се употребяват за взимане на решения по отношение на другите лекувания и дозата на медикаментите.

CART-I Plus употребява PPG датчици с патентовани логаритми за непрестанно наблюдаване на кръвното налягане през цялото денонощие. Устройството събира данните за кръвното налягане, в това число нощното кръвно налягане, утринното кръвно налягане и неговата смяна.

Функцията за мониторинг на кръвното налягане в CART ви оказва помощ да вземате решения за лечението и да коригирате дозата на медикаментите си. Устройството също по този начин ви разрешава да следите измененията в навиците: сън, ръководство на напрежението, физически извършения, консумация на алкохол и реакция на медикаментите за кръвно налягане. Целта на разработчиците е да разширят лекуването на хипертонията, в това число нощната хипертония, и да подобрят живота на амбулаторните пациенти отвън лечебните заведения.

Компанията се стреми да получи сходно утвърждение от Американската организация по храните и медикаментите до края на тази година, както и маркировка CE MDR, потвърждаваща, че устройството дава отговор на условията на Европейски Съюз, което би трябвало да стане до края на 2024 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР