Южнокорейският индустриален конгломерат Хюндай мотор груп (Hyundai Motor Group), обяви

...
Южнокорейският индустриален конгломерат Хюндай мотор груп (Hyundai Motor Group), обяви
Коментари Харесай

Хюндай мотор груп инвестира над 18 млрд. долара в производство на електромобили в Южна Корея

Южнокорейският промишлен конгломерат " Хюндай мотор груп " (Hyundai Motor Group), разгласи през днешния ден, че възнамерява да влага 24 трилиона вона (18,14 милиарда долара) в производството на електрически автомобили в Южна Корея до 2030 година, като по този метод ще ускори наличието си в сегмента, който в дълготраен проект ще господства в международното търсене на коли, съобщи Ройтерс.

Инвестиционният проект на групата, в която влизат " Хюндай мотор " (Hyundai Motor), " Киа " (Kia Corp) и " Хюндай мобис " (Hyundai Mobis), бе показан в миг, когато президентът на азиатската страна Юн Сук Йол участва на гала по полагането на основите на първия цех за електрически автомобили на " Киа ".

Новият цех, първият на автомобилната група в страната от съвсем три десетилетия насам, би трябвало да стартира произвеждане през 2025 година, предава Българска телеграфна агенция.

Автомобилната група, в която с изключение на марките " Хюндай " и " Киа " влиза и първокласната марка " Дженезис " (Genesis), разгласи също, че възнамерява да разшири годишното произвеждане на електрически автомобили в Южна Корея до 1,51 млн. броя, а в международен мащаб - до 3,64 млн. броя към 2030 година

В изказването си от " Киа " обявиха, че ще влагат към 1 трилион вона (0,75 милиарда долара) в завода и възнамерява да създаде 150 000 единици през първата цялостна година, с капацитет за разширение в сходство с бъдещите пазарни условия.

Южнокорейският президент даде обещание всеобхватни ограничения през първата половина на тази година, с цел да помогне на южнокорейската автомобилна промишленост да се приготви по-добре за трансформацията към " колите на бъдещето ", се споделя в изказване на президентската канцелария.

Юн Сук Йол добави, че държавното управление ще разшири данъчните облекчения за вложения в локални уреди за електрически автомобили за петкратно увеличение на индустриалния потенциал до 2030 година

Миналата година южнокорейският авто тръст съобщи, че ще влага над 10 милиарда $ в Съединени американски щати до 2025 година, с цел да ускори съдействието с американски компании в региона на актуалните технологии.

Инвестиционният проект за Съединени американски щати включва инвестиране в размер на 5,5 милиарда $ за нови уреди за произвеждане на електрически автомобили и акумулатори в щата Джорджия. Акциите на " Киа " и " Хюндай мотор " затвориха днешната търговия с растеж от надлежно 4,9 % и 3,3 на 100 във вторник по отношение на растеж от 1,4 на 100 на бенчмарковия показател KOSPI.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР