Южнокорейските власти твърдят, че До Куон, провалилият се шеф на

...
Южнокорейските власти твърдят, че До Куон, провалилият се шеф на
Коментари Харесай

Основателя на криптопирамидата terraUSD се укрива в Сърбия

Южнокорейските управляващи настояват, че До Куон, провалилият се началник на криптовалутата зад колапса на токените terraUSD и Luna на стойност 40 милиарда $, се укрива в Сърбия. Прокуратурата на Южния регион на Сеул сподели, че ще работи с Белград за задържането му. 31-годишният Куон беше упрекнат в машинация и нарушение на закона за финансовите пазари, откакто токените се сринаха през май, напомня BBC.

През септември Интерпол издаде интернационална заповед за ареста му.

Южнокорейските прокурори споделиха, че той е пътувал през Дубай до незнайна страна, откакто е напуснал Сингапур, където е централата на неговата компания Terraform.

Червената бюлетина на Интерпол е искане към правоохранителните органи по целия свят да открият и краткотрайно арестуват лице в очакване на екстрадиция, предаване или сходно правно деяние.

Южна Корея и Сърбия нямат контракт за изгонване, само че в предишното и двете страни са се съгласили с претенции според Европейската спогодба за екстрадиция.

Куон по-рано отхвърли, че се укрива, само че не разкри местонахождението си.

„ Аз не тичам или нещо сходно – за всяка държавна организация, която е показала интерес да комуникира, ние сме в цялостно съдействие и нямаме какво да крием “, написа той в Twitter през септември.

Прокуратурата също по този начин е издала заповеди за арест на други петима души, които не са посочени, само че са свързани с по този начин наречения стейбълкойн Terra и неговия сестрински токен Luna.

Стабилните монети са проектирани да имат относително закрепена цена и нормално са привързани към стока или валута от действителния свят. Стойността на Terra обаче се срина по време на всеобщия срив на криптовалутата тази година.

Системата Terra Luna се срина през май, като цената на двата токена падна съвсем до нула, а следствията удариха по-широкия криптопазар.

От най-високото равнище – при 116 $ през април – монета Terra в този момент коства по-малко от 0.0002 $.

В международен мащаб вложителите в двете монети са изгубили към 42 милиарда $, съгласно компанията за разбор на блокчейн Elliptic.

След срутва им шефът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева сподели, че стейблкойните, които не са подкрепени с активи, които да ги поддържат, са пирамидална скица.

„ Когато преглеждаме стейбълкойните, това е региона, в която се случи огромната неразбория. Ако стейбълкойн е подсилен с активи, едно към едно, той е постоянен. Когато не е гарантиран с активи, само че е дадено да обезпечи 20% възвръщаемост, това е пирамида “, сподели тя по време на провеждащия се през май Световен стопански конгрес.

Какво се случва с пирамидите?... В последна сметка те се разпадат на части “, заключи ръководителят на МВФ, представена от CNBC.

Стейбълкойните са тип криптовалута, следяща придвижването на някакъв обичаен актив. TerraUSD на доктрина беше е обвързана с щатския $ в съответствие съвсем 1:1 и на пръв взор наподобява доста постоянна. На процедура обаче тя е алгоритмична " постоянна " монета и действително няма запаси. Вместо това обвързаността с американската валута разчита на специфичен логаритъм и в последна сметка се оказа, че за поддържането ѝ създателят на пирамидата е употребявал биткойни.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинTerraUSD До Куон криптопирамида Сърбия укриване криптовалута ПоследниНай-четениЛичности 0 Основателя на криптопирамидата terraUSD се укрива в Сърбия Компании 88 Mercedes строи цех за електрически ванове в Полша Компании 268 Microsoft купува част от Лондонската фондова борса Финанси 164 Европейска инвестиционна банка отпуска още 50 млн. евро заем на Столична община Пазар на труда 6138 Търсенето на труд нараства, само че работната мощ е мощно лимитирана Компании 5870 Пощенска банка придобива БНП Париба Лични Финанси Личности 5770 Планинарят, който трансформира спестяванията си в бизнес за милиони Компании 4643 Skoda обмисля евакуиране от най-големия авто пазар в света Всички новиниОще от ЛичностиВиж всички
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР