Южнокорейски съд даде доживотна присъда на почитателка на криминални престъпления,

...
Южнокорейски съд даде доживотна присъда на почитателка на криминални престъпления,
Коментари Харесай

С над 100 удара с нож: Фен на криминални истории уби непознат от любопитство

Ю жнокорейски съд даде доживотна присъда на почитателка на престъпни закононарушения, която декларирала пред полицията, че е умъртвила чужд " от любознание " . За това заяви BBC.  

23-годишната Юнг Ю-Джунг е била захласната от престъпни сериали и романи. Тя била тествана за психопатия, а резултатите били извънредно тревожни. 

Увлечена от концепцията да " убие от любознание ", тя употребила приложение, с цел да се запознае с учителка по британски език, която намушкала с нож в дома ѝ през май. 

Бруталното ликвидиране шокира Южна Корея. 

Прокурорите са поискали смъртно наказване, което нормално се постанова за извънредно тежки закононарушения. Прокурорите  са показали пред съда, че Джунг е безработна и самотна. Тя живеела с дядо си, търсила е жертви в продължение на месеци, като е употребила онлайн приложение.  

Тя се свързала с повече от 50 души, само че имала афинитет към дами, като ги питала дали организират уроците си вкъщи. 

През май, представяйки се за майка на гимназист, който имал потребност от уроци по британски език, тя се свързала с 26-годишната жертва, която живеела в югоизточния град Пусан. BBC оповестява, че самоличността на жертвата не е разкрита от органите на реда. Джунг се появила в дома на учителката, облечена в учебна униформа, която купила онлайн, оповестяват прокурорите, представени от BBC. 

След като учителката я пуснала да влезе, тя нападнала дамата, нанасяйки ѝ повече от 100 удара с нож, като траяла гневната офанзива даже откакто жертвата умряла. След това разчленила тялото на дамата и взела такси, с цел да изхвърли част от останките в далечен парк край река, северно от Пусан, оповестяват прокурорите. 

Тя е задържана, откакто таксиметровият водач подал сигнал в полицията за клиент, който е изхвърлил в гората пропит с кръв куфар. 

Korean true crime fan murdered stranger 'out of curiosity'
— BBC News (World) (@BBCWorld)
Полицията твърди, че историята на онлайн сърфирането на Джунг демонстрира, че в продължение на месеци тя е проучвала по какъв начин да убие жертвата. Тя проучвала и места, на които да изхвърли тялото. Джунг е била невнимателна, тя не е положила никакви старания да избегне камерите за видеонаблюдение, които са я снимали да влиза и излиза от вкъщи на възпитателката. Това се показва в изказване на полицията.  

В петък съдията от Окръжния съд на Пусан е декларирал, че убийството е " популяризирало боязън в обществото, че човек може да стане жертва без причина ". 

Джунг, която признала за закононарушението през юни, пледирала за по-лека присъда, като декларирала, че по това време е страдала от халюцинации и други психологични разстройства. Съдът обаче отхвърля доводите ѝ, защото закононарушението е било " деликатно планувано и осъществено и е мъчно да се одобри изказванието ѝ за психическо и физическо разстройство ".  

Те означават, че показанията ѝ пред полицията постоянно са се променяли. Първоначално Джунг е показала, че е преместила тялото, откакто някой различен е умъртвил дамата. По-късно тя споделила, че убийството е станало вследствие на спор. В последна сметка Джунг признава, че ползата ѝ към убийството е бил провокиран от престъпни излъчвания и телевизионни стратегии. 

Въпреки че Южна Корея резервира смъртното наказване, екзекуция не е осъществявана от 1997 година насам. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР