Южнокорейската полиция започна акция срещу Корейската медицинска асоциация (КМА) във

...
Южнокорейската полиция започна акция срещу Корейската медицинска асоциация (КМА) във
Коментари Харесай

Полицията в Сеул започна акция срещу Корейската медицинска асоциация заради лекарските протести

Южнокорейската полиция стартира акция против Корейската здравна асоциация (КМА) по отношение на нестихващите митинги на младите лекари, които се опълчват на , съобщи Ройтерс.

Акцията протича на фона на засилен напън над протестиращите медици да се върнат на работа и да спрат да се съпротивляват на желанията на управляващите да стартират промяна на здравната система.

Акцията се организира преди всеобщата проява на лекари в Сеул, която е планувана за тази неделя.

Протестът стартира на 20 февруари и докара до спиране на работата на огромните лечебни заведения. Отменени бяха планови интервенции и други медицински процедури.

„ Лекарите са ядосани от неуместното държание на държавното управление “, разясниха от Корейската здравна асоциация, която съставлява частно практикуващите лекари.

От там излязоха с изказване, в което осъдиха полицейската акция против водачите на организацията. „ Правителството ясно сподели, че лекарите в Южна Корея не могат да се радват на независимост “, обявиха от асоциацията.

От камарата отхвърлиха да са насърчавали младите лекари да напущат работа и обявиха, че те са напуснали постовете си по лично предпочитание.

Данните на здравното министерство демонстрират, че повече от две трети от всички стажант-лекари, или близо 9000, са пренебрегнали предизвестията на държавното управление и не са се съобразили с крайния период, който им е бил даден да се върнат на работа без да бъдат осъдени.

Младите лекари настояват, че са претрупани и нископлатени и би трябвало да бъдат изменени изискванията на труд и да се усили заплащането им, а не да се усилва броят на студентите по медицина.

Следователи от полицията в Сеул претърсват офисите на петима сегашни и някогашни чиновници на KMA, с цел да съберат доказателства от мобилните им телефони и компютри, заяви корейската осведомителна организация Yonhap.

Причината е, че Министерството на здравеопазването е съобщило на полицията, че чиновници на КМА са се опитвали да подстрекават стачката и да предизвикват младите лекари да се опълчват на заповедта да се върнат на работа, прибавя организацията.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР