Южнокорейската компания стартира серийното производство на акумулаторни батерии, базирани на

...
Южнокорейската компания стартира серийното производство на акумулаторни батерии, базирани на
Коментари Харесай

Tesla първа ще започне да използва никеловите батерии на LG Chem

Южнокорейската компания започва серийното произвеждане на акумулаторни акумулатори, основани на никел, кобалт, манган, и алуминий ( NCMA ). Изданието Business Korea заяви, че това са първите катодни материали NCMA, които се оферират на пазара, като 90% от които са никел. Първата партида от новите акумулаторни акумулатори ще получи автомобилната компания на Илън Мъск Tesla, която е основният сътрудник на LG Chem.

NCMA акумулаторните акумулатори имат редица прерогативи спрямо по-разпространените литиево-йонни акумулатори. 90% от катода в NCMA е никел, а делът на кобалта е понижен до 5%. Докато в общоприетите акумулаторни акумулатори кобалтът се употребява за обезпечаване на тяхната сигурност, то в NCMA тази роля се извършва от алуминия. Чрез потреблението на тази нова технология LG е получила опция доста да понижи себестойността на новите акумулатори и да усъвършенства техните механически характерности. Да напомним, че в края на предходната година LG Chem заяви, че с помощта на новите NCMA акумулатори минималният пробег на електрическите автомобили с едно зареждане ще надвиши 500 км.

Продажбите на NCMA батериите ще се реализират от отдела G Energy Solution, който непосредствено ще ги доставя в гигафабриката в Шанхай, където към сегашен ден Tesla сглобява своите електрически кросоувъри Model Y.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР