Южнокорейската компания Samsung Electronics забрани на служителите се да използват

...
Южнокорейската компания Samsung Electronics забрани на служителите се да използват
Коментари Харесай

Най-големият производител на смартфони в света забрани на служителите си използването на ChatGPT на корпоративните устройства

Южнокорейската компания Samsung Electronics забрани на чиновниците се да употребяват чатбота ChatGPT и сходни софтуерни артикули на корпоративни устройства, заради опасения от приключване на информация. Това заяви Bloomberg, базирайки се на вътрешен документ на компанията, която е най-големият производител в света на смарт телефони.

По данни на организацията, през април инженерите от Samsung Electronics инцидентно са позволили " приключване " на корпоративен първоначален код, като са го качили в ChatGPT. От компанията означават, че данните, които се зареждат в този и сходни чатботове, се съхраняват на външни сървъри и по тази причина е допустимо да се окажат налични за трети лица.
 Samsung ще влага $230 милиарда за създаване на най-голямата в света база за произвеждане на чипове
Samsung ще влага $230 милиарда за създаване на най-голямата в света база за произвеждане на чипове

Производствената база ще бъде издигната в провинция Кьонгги покрай Сеул

" Молим ви добросъвестно да се придържате към условията за сигурност, защото нарушаванията може да доведат до приключване на информация от компанията, което пък може да докара до дисциплинарни последици и в това число уволнения ", цитира организацията служебния документ на Samsung.

Както прецизира Bloomberg, възбраната е за корпоративни устройства и мрежи. При потребление на чатботове от други устройства, на чиновниците се не разрешава да качват в тях данни, които може да съдържат информация, предпазена с авторски права. Успоредно с това, от Samsung работят върху внедряването на личен аналог на ChatGPT.
 Продажбите на смарт телефони в света понижават, единствено при Samsung и Apple нарастват
Продажбите на смарт телефони в света понижават, единствено при две марки нарастват

Какъв е пазарният дял на най-големите производители в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР