Южнокорейската армия съобщи, че е вдигнала под тревога изтребители, след

...
Южнокорейската армия съобщи, че е вдигнала под тревога изтребители, след
Коментари Харесай

Южна Корея вдигна под тревога изтребители, засече близо 180 военни самолети на Северна Корея край границата


Южнокорейската войска заяви, че е вдигнала под паника изтребители, откакто засече прелитания на към 180 севернокорейски военни самолета край границата сред двете Кореи, предадоха организациите.

Съветът на началник-щабовете на южнокорейските въоръжени сили разясни, че интензивността на севернокорейската авиация е траяла към четири часа в няколко зони по източната и западната част на границата. В отговор от южнокорейска страна са вдигнати към 80 самолета, в това число стелт изтребители Ф-35А, само че няма данни за конфликти.

Никой от самолетите на КНДР не е нарушил границата сред двете страни.

Миналия месец още веднъж имаше сходен случай, при който прехвръкване на 10 севернокорейски военни самолета принуди Южна Корея да вдигне изтребители по паника.

На 31 октомври Съединени американски щати и Южна Корея започнаха военновъздушно обучение с присъединяване на към 240 самолета, най-голямото по рода си за последните години. По проект то трябваше да завърши през днешния ден, само че поради зачестилите ракетни тествания от страна на КНДР напоследък ще бъде продължено с още един ден, до на следващия ден, заяви южнокорейският министър на защитата И Джон-суп, представен от локални медии.

Пхенян дефинира взаимните американско-южнокорейски маневри като " безразсъдна " военна провокация и заплаши с ответни ограничения. Севернокорейското държавно управление съобщи също по този начин, че последните ракетни тествания са имали за цел да симулират удар с тактически нуклеарни оръжия по южнокорейски летища.

По-рано през днешния ден бе обявено, че КНДР е изстреляла към 80 артилерийски снаряда по морската граница сред двете Кореи, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР