Южноамериканската футболна конфедерация КОНМЕБОЛ се обяви против идеята за провеждане

...
Южноамериканската футболна конфедерация КОНМЕБОЛ се обяви против идеята за провеждане
Коментари Харесай

КОНМЕБОЛ също против идеята за световни първенства на всеки две години

Южноамериканската футболна конфедерация КОНМЕБОЛ се разгласи срещу концепцията за осъществяване на международните шампионати по футбол на всеки две години.

"Световното състезание на всеки две години може да понижи качеството на най-важното футболно събитие на планетата. Световното състезание по футбол е събитие, което притегля вниманието и упованията на милиарди хора, тъй като съставлява кулминационната точка на четиригодишен цикъл, който има своя лична динамичност и прелест ", се споделя в изказването на КОНМЕБОЛ.

"Световното състезание на всеки две години ще претрупа календара и ще заплаши качеството на други шампионати, както клубни, по този начин и национални. За одобрение на такава смяна е нужен просторен развой на съвещания с всички заинтригувани страни. КОНМЕБОЛ е бил и постоянно ще бъде отворен за разговор, който се стреми към най-хубавото за футбола. Техническият разбор сподели, че концепцията за международни шампионати на две години не е добра. Ето за какво ние поддържаме сегашния модел на Световното състезание ", се споделя още в известието.

По-рано тази седмица срещу концепцията за международни шампионати на всеки две години се разгласи и Европейската футболна централа УЕФА.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР