Южноафрикански следователи в сряда призоваха бивш здравен министър да бъде

...
Южноафрикански следователи в сряда призоваха бивш здравен министър да бъде
Коментари Харесай

Скандал за злоупотреби за 10 млн.долара с фонд за COVID

Южноафрикански следователи в сряда приканиха някогашен здравен министър да бъде осъден, а върховен чиновник да бъде изправен пред съда по обвинявания за скандал с фонд за Covid в размер на 10 милиона $, заяви Агенция Франс Прес.

Осъдителният отчет на Специалното проверяващо звено (SIU) гласи, че някогашният здравен министър Звели Мхизе надзиравал договорите посредством Digital Vibes, компания, ръководена от някогашната му говорителка и персонален помощник. Използвайки пари, предопределени за обучаване на обществеността за това по какъв начин да бъде в сигурност по време на пандемията, неговият наследник Дедани Мхизе си купил Land Cruiser и изтеглил „ обилни суми в брой “, се споделя в отчета.
 Кипър стопира програмата поданство против вложения поради злоупотреби (ВИДЕО) Кипър стопира програмата " поданство против вложения " поради злоупотреби (ВИДЕО)
Кипър ще анулира схемата си за поданство за задгранични вложители през идващия месец поради хипотетични злоупотреби, разкрити в...

SIU, самостоятелен правоприлагащ орган с пълномощия, сходни с тези на ФБР, съобщи, че някогашният общоприет шеф на министерството на опазването на здравето Антон Пилай би трябвало да бъде упрекнат във финансови злоупотреби.

Настоящият общоприет шеф Сандиле Бутелези беше отхвърлен през уикенда.

Разследващите също приканиха президента на ЮАР Сирил Рамафоза да предприеме „ изпълнителни дейности “ против някогашния министър Мхизе, който подаде оставка през август, както и против шестима други публични лица.

Докладът на SIU не задълбава в детайлности по какъв начин са изразходвани парите. Местните медии оповестиха, че един чиновник на Digital Vibes е завел фамилията си на едномесечно пътешестване до Турция по време на втората вълна на ковид в Южна Африка.
 Журналисти в ареста след следствие за злоупотреби с еврофондове в Гърция Журналисти в ареста след следствие за злоупотреби с еврофондове в Гърция
Двама гръцки публицисти бяха арестувани след обява за машинация с еврофондове, оповестява БГНЕС. Средствата от Брюксел са били предназн...

Една жена, която на хартия е управлявала Digital Vibes, в действителност е работила на бензиностанция, до момента в който други пари са отишли за козметичен салон, ръководен от снахата на Мхизе, оповестява в. „ Дейли маверик “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР