Южноафриканскатапевица Булелва Мкутукана, известна като Захара, почина на 36-годишна възраст

...
Южноафриканскатапевица Булелва Мкутукана, известна като Захара, почина на 36-годишна възраст
Коментари Харесай

След битка с алкохола и чернодробни проблеми: На 36 години почина певицата Захара

Южноафриканскатапевица Булелва Мкутукана, известна като Захара, умря на 36-годишна възраст в Йоханесбург.Тя е била приета в болница заради чернодробни затруднения и държавното управление дава помощ на фамилията ѝот известно време, заяви Би Би Си.

Захара закупи международна известност след издаването на своя албум " Loliwe " през 2011 година, който бързо стана обичан освен в Южна Африка, само че и в целия свят. Този албум ѝдонесе популярност и редица награди както на локално, по този начин и на интернационално равнище.



Снимка Х: Захара

През 2019 година Захара самоуверено разкрибитката си с алкохолната взаимозависимост, което стана ентусиазъм за доста нейни фенове.Този открит метод към своите персонални провокации укрепи освен връзката на певицата с публиката, само че и насърчи мнозина да търсят помощ в сходни обстановки.

Миналия месецсемейството на певицата удостовери, че тя е била призната в болницаи прикани южноафриканците да семолят за нея.

Въпреки че фамилията ѝ към момента не е направило публично изказване, почитателите ѝ скърбят и споделят благи мемоари в обществените мрежи.

" Захара и нейната китара оказаха необикновено и трайно въздействие в южноафриканската музика ", написа Кодва в X (бивш Twitter).

" Тя ни остави с толкоз красива музика ", написа различен консуматор на X.

Захара, която издаде пет албума, завоюва десетки локални и интернационалните награди. През 2020 година тя беше включена в листата на 100-те дами на Би Би Си.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР