Южноафриканската лекоатлетка Кастер Семеня изрази разочарованието си от решението на

...
Южноафриканската лекоатлетка Кастер Семеня изрази разочарованието си от решението на
Коментари Харесай

Семеня се закани: Решението на КАС няма да ме спре

Южноафриканската лекоатлетка Кастер Семеня изрази разочарованието си от решението на Спортния трибунал (КАС) да отхвърли жалбата ѝ против новите правила за равнищата на тестостерон на Международната атлетическа асоциация (ИААФ).

По-рано през днешния ден стана ясно, че КАС намира регулациите, които ще влязат в действие от 8 май, за "нужна и рационална дискриминация за запазването интегритета на женската атлетика ".

Според новите правила състезателите на 400 метра и по-дълги дистанции ще би трябвало да държат равнището си на тестостерон под избрана граница, в случай че желаят да вземат участие в шампионати, като регулацията е ориентирана към дами с изключително полово развиване, които са "хиперандрогенни ".

"От 10 години ИААФ се пробва да ме забави, само че това единствено ме прави по-силна. Решението на КАС няма да ме спре. Знам, че разпоредбите на ИААФ постоянно са били ориентирани особено против мен ", разяснява Семеня в изказване след решението на КАС.

Лекоатлетката добавя, че се радва да види, че Съдът в Лозана признава, че новите регулации са дискриминационни против избрани дами.

Кастер Семеня споделя, че се надява новите правила въпреки всичко да бъдат отхвърлени, което значи, че тя най-вероятно ще апелира решението на КАС пред Швейцарския федерален арбитражен съд. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР