Южният германски регион Бавария, който досега е регистрирал най-много жертви

...
Южният германски регион Бавария, който досега е регистрирал най-много жертви
Коментари Харесай

Бавария налага по-строга блокада от сряда до 5 януари

Южният немски район Бавария , който до момента е записал най-вече жертви на ковид в страната, разгласи в неделя, че ще наложи по-строга обсада от сряда до 5 януари , оповестява " Ройтерс ".

Хората в Бавария ще могат да напущат домовете си единствено с основателна причина , съобщи районният министър председател Маркус Содер на конференция, като добави, че ще има известна облекчение в разпоредбите за Коледа , само че не и за новогодишните празници.

Докато Германия сложи пандемията под надзор през март и април, в този момент тя се оправя с по-смъртоносна втора вълна и наложи " заключване " при започване на ноември, затваряйки заведения за хранене и питейни заведения и ограничавайки обществените събирания.

В неделя броят на доказаните случаи се е нараснал със 17 767 до 1 171 323, демонстрират данните от института Робърт Кох за инфекциозни заболявания, до момента в който докладваните жертви са нарастнали с 255 на 18 772, в това число 4289 смъртни случая в Бавария.

Канцлерът Ангел Меркел и районните водачи се договориха да удължат националните ограничаващи ограничения , които включват ограничение на частните събирания до петима души от две семейства, до 10 януари.
 Меркел даде обещание финансова поддръжка за немския бизнес през 2021 година и скорошна ваксина
Меркел даде обещание финансова поддръжка за немския бизнес през 2021 година и скорошна ваксина

" Ще победим вируса малко по малко, само че да сме реалисти, няма да е за няколко месеца "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР