Южната германска провинция Бавария иска да създаде своя собствена гранична

...
Южната германска провинция Бавария иска да създаде своя собствена гранична
Коментари Харесай

Бавария иска собствена гранична полиция

Южната немска провинция Бавария желае да сътвори своя лична гранична полиция и бюро за претендентите за леговище, разгласи през днешния ден новото й държавно управление след първото си съвещание в Мюнхен, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Баварският министър председател Маркус Зьодер сподели, че в граничната полиция ще има към 1000 души личен състав и те даже ще могат да правят самостоятелни гранични инспекции. Създаването на подобен орган обаче изисква утвърждение от федералните управляващи в Берлин.

Понастоящем за контрола на границата дава отговор немската федерална полиция, която е подпомагана от служители на реда на провинцията.

Предвижданото бюро за претендентите за леговище също ще има 1000 чиновници, само че няма да има компетенции да взема решение въпроси за даване на леговище - това ще остане прерогатив на федерално ниво. Вместо това то ще се занимава с ускорение на процедурите за депортиране на тези, чиито молби за леговище са отхвърлени.

ДПА напомня, че досегашният баварски министър председател Хорст Зеехофер в този момент е вътрешен министър във федералното съдружно държавно управление на Ангела Меркел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР