Южна Корея съобщи за първи път от началото на епидемията

...
Южна Корея съобщи за първи път от началото на епидемията
Коментари Харесай

За първи път в Южна Корея има повече оздравели, отколкото новозаразени

Южна Корея заяви за първи път от началото на епидемията от ковид в страната за повече оздравели, в сравнение с нови случаи на болест, съобщи Ройтерс.

Южнокорейските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите оповестяват през днешния ден за 110 нови случая на болест, което е по-малко в съпоставяне със обявените през вчерашния ден 114 случая на болест. Така общият брой на инфектираните доближи 7979, а смъртните случаи набъбнаха с три до общо 70. Съгласно публикуваните данни оздравели са 177 души, които са били изписани от лечебни заведения, където са били държани в изолираност.

Първият случай на болест в Южна Корея беше доказан публично на 20 януари.

Според данни на Ройтерс в Германия има 2745 случая на болест с новия ковид. Петима души са умряли.

В Австрия инфектираните с новия ковид към този момент са 428, съобщи ТАСС. Един човек е умрял до момента, а четирима са се излекували.

Правителството на Естония вкара изключително състояние поради пандемията от ковид. То ще работи до 1 май 2020 година, съобщи ТАСС.

В Чехия има 117 случая на болест, като половината от тях са в Прага. От през вчерашния ден в страната работи изключително състояние поради ковид.

Първи случай на новия ковид беше регистриран в Кения, предадоха международните организации. Става дума за кенийска студентка, върнала се от Съединени американски щати през Лондон, показва Франс прес.

В Габон има един инфектиран, който наскоро се е върнал от Бордо във Франция. В Гана инфектираните станаха двама. Става дума за хора, пътували до Турция и Норвегия, съобщи ДПА.

В 15 африкански страни има доказани случаи на болест с новия ковид.

В Сингапур има 187 случая на болест. Страната съумя да ограничи епидемията с помощта на взети фрапантни ограничения.

В Тайланд има 75 случая на болест, а един човек към този момент умря.

Казахстан заяви през днешния ден за два първи случая на болест. Става дума за казахстанци, идващи от Германия, съобщи ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР