Южна Корея съобщи, че е провела първите стрелкови учения с

...
Южна Корея съобщи, че е провела първите стрелкови учения с
Коментари Харесай

Южна Корея тества успешно крилата ракета

Южна Корея заяви, че е провела първите стрелкови учения с съвременна крилата ракета, което ще укрепи качествата на страната за предпазен удар по КНДР при рецесия, заяви АП.

Военните разясниха, че са изстреляли ракета Taurus от изтребител Ф-15 по време на извършените учения във вторник. Ракетата въздух-земя е поразила цел на западното крайбрежие на Южна Корея.

Ракетата, създадена от немската Taurus Systems, е с оптимален обхват на деяние 500 километра и е снабдена със стелт характерности, които ще й разрешават да избегне засичане от радар преди да порази цели в КНДР, съгласно военното ведомство.

South Korea conducts live-fire exercise of new long-range #Taurus missile in response to Pyongyang`s nuclear test pic.twitter.com/vdNRGrzXGh
— AFP news agency (@AFP) September 13, 2017
Южна Корея възнамерява да се достави със 177 ракети през тази година.

Малко след нуклеарния тест на КНДР при започване на месеца Сеул разгласи, че е постигнал съглашение с Вашингтон за унищожаване рестриктивните мерки на масата на бойните глави на южнокорейските балистични ракети. Според договореност сред двете страни ракетите би трябвало да са с най-много обхват на деяние 800 км.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР