Южна Корея, Съединените щати и Япония активираха система за споделяне

...
Южна Корея, Съединените щати и Япония активираха система за споделяне
Коментари Харесай

САЩ, Южна Корея и Япония вече споделят данни за ракетните тестове на Северна Корея

Южна Корея, Съединените щати и Япония задействаха система за шерване на данни в действително време за тестванията на севернокорейски ракети, оповестява " Франс прес ".

Трите страни се стремят да засилят съдействието си в региона на сигурността против нуклеарно въоръжения Север.

Новината пристигна ден, откакто Пхенян организира третото си тестово изстрелване на своята междуконтинентална балистична ракета Hwasong-18 - най-голямото оръжие в своя боеприпас.

" Пълната оперативна дарба на системата за шерване в действително време на данни за предизвестие за севернокорейски ракети беше доказана посредством скорошна предварителна оценка и сега работи обикновено ", оповестяват от южнокорейското министерство на защитата.

" Трите страни сътвориха системата, с цел да подсигуряват сигурността на своите жители посредством разкриване и оценка на ракети, изстреляни от Северна Корея в действително време ", прибавят от ведомството.

Системата за шерване на данни беше част от съглашение сред министрите на защитата на трите страни, подписано предишния месец. То включваше и основаване на многогодишни проекти за тристранни военни учения.

Севернокорейският водач Ким Чен-ун, който персонално управлява последното изстрелване, съобщи, че то показва разновидности, които Пхенян би подхванал, " когато Вашингтон вземе неправилно решение ".

Сеул и Вашингтон ускориха съдействието в региона на защитата поради рекордната поредност от оръжейни проби, извършени от Пхенян през тази година.

Консервативното държавно управление на Южна Корея на президента Юн Сук-йол постави и съгласувани старания за възстановяване на исторически обтегнатите връзки с Япония - някогашен колониален държател на страната.

Срещата в Кемп Дейвид бе първият път, когато тримата водачи организираха независима среща на върха, а не се срещнаха в коридорите на по-голямо събитие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР