Южна Корея регистрира най-голямото увеличение на новите случаи с коронавирус

...
Южна Корея регистрира най-голямото увеличение на новите случаи с коронавирус
Коментари Харесай

Опасения от втора вълна на Covid-19 в Южна Корея два месеца след пика

Южна Корея записва най-голямото нарастване на новите случаи с ковид за близо два месеца, оповестиха управляващите, които се пробват да потушат новите огнища на фона на опасения от пораждане на втора вълна, осведоми Агенция Франс Прес.

Страната е обсъждана като международен модел за прекъсване разпространяването на ковид.

От Корейските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите прецизираха, че през днешния ден са доказани 79 нови случая, с които се усилват общо до 11 344. Повечето са в гъстонаселен регион на столицата Сеул. Това съставлява най-голямото нарастване от 81 случая на 5 април.

69 случая са засечени в склад на компанията за електронна търговия Coupang в град западно от Сеул, разясниха от центровете. Около 4100 служащи и клиенти, посетили склада, са под карантина. Властите чакат да продължат да порастват новите случаи, свързани със склада.

Южна Корея стартира да разхлабва ограничаващите ограничения. Музеите и църквите отвориха порти, а професионалните спортове започнаха новите сезони по-рано този месец, само че без наличието на аудитория. Милиони възпитаници се върнаха в клас като част от последователното отваряне на учебните заведения.

Страната като цяло управлява разпространяването на болестта с програмата " наблюдава, тествай и лекувай ".

Междувременно Банката на Корея предвижда първото годишно стесняване на стопанската система на страната от 90-те година на предишния век. Банката понижи главните лихви до рекордно ниско равнище.

Дванадесетата най-голяма стопанска система в света ще се свие до 0,2%, предвижда банката, което е трагичен спад от прогнозата през февруари за 2,1% напредък.

Основната рента е понижена с 25 базисни пункта до 0,5%. Това е второто намаляване за интервал от три месеца след изненадващите 50 базисни пункта до 0,75% през март.

Брутният вътрешен продукт се сви с 1,4% на годишна база през първото тримесечие - най-големият спад от последната четвърт на 2008 година

Международният валутен фонд (МВФ) предвижда стопанската система на Южна Корея да се забави с 1,2% през 2020 година

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 5,4 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 349 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джонс Хопкинс " демонстрират над 5,6 млн. случая и повече от 355 000 умряли в 188 страни, възстановили са се повече от 2,3 млн. души.

/news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР