Южна Корея провежда отбранителни обучения, които симулират нападение на Северна

...
Южна Корея провежда отбранителни обучения, които симулират нападение на Северна
Коментари Харесай

Сеул тренира отбрана при нападение на Северна Корея

Южна Корея организира отбранителни образования, които симулират нахлуване на Северна Корея против Сеул. Участие взеха повече от 1000 военни, служители на реда и незабавни медици, съобщи " Ройтерс ".

Учението идва на фона на нараснало напрежение, откакто Северът тества междуконтинентална балистична ракета и изстреля първия си боен шпионски спътник.

" Голям урок бе за нас, когато усъвършенстваната отбранителна система на Израел от международна класа безпомощно се огъна при изненадваща офанзива от Хамас, въоръжена с стандартна артилерия и примитивни средства ", съобщи О Се Хун- кмет на столицата.

По думите му войната в Близкия изток потвърдила, че превъзходните военни качества не значат доста, в случай че врагът провежда сполучлива изненадваща офанзива.

Ученията в сряда симулираха офанзиви против огромно оборудване за водоснабдяване, станции на телефонната мрежа и под земята информационен и захранващ кабелен кулоар.

Разстоянието на Сеул от единствено 38 км от военната граница със Севера го прави изключително предразположен на нахлуване когато и да е, разяснява О Се Хун. Столицата е дом на 9.4 милиона души, като други 1.4 милиона работят и вървят на учебно заведение там всеки ден.

Кметът на Сеул зае твърдолинейна позиция против Северна Корея, потвърждавайки, че Югът би трябвало да има лични нуклеарни оръжия, които били единственият метод да се обезврежда опасността от Пхенян.

Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол обаче изключи опцията за владение на нуклеарни оръжия, като вместо това сложи като приоритет укрепването на военния съюз със Съединените щати и възобновяване на връзките за сигурност с Япония.

Ученията се организираха в деня, в който Южна Корея наложи нови наказания на осем севернокорейци, свързани с нуклеарни и ракетни стратегии.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР