Южна Корея обяви решението си да затегне контрола върху износа

...
Южна Корея обяви решението си да затегне контрола върху износа
Коментари Харесай

Южна Корея забрани доставките на автомобили, резервни части, полупроводници и други стоки за Русия

Южна Корея разгласи решението си да затегне контрола върху износа на основни промишлени артикули за Русия и Беларус в отговор на обстановката в Украйна.

Правителството на Сеул добави още 741 артикули, в това число полупроводници, химикали, стомана, коли, аварийни елементи, квантови компютри и други категории, към листата на неразрешените за експорт артикули за Русия и Беларус. Общият брой на неразрешените артикули в листата възлиза на 798 позиции.

Министерството на търговията на Южна Корея съобщи, че този ход е подхванат заради огромната възможност някои от продуктите да бъдат употребявани за оръжия и военни цели, и добави, че ще прави самостоятелен разбор на „ изключителните случаи “ при доставките за двете страни.

Решението влиза в действие на 28-ми април тази година – т.е., този петък.

Руското издание Российская газета добавя, че е получила спомагателна информация, съгласно която това решение се отнася до коли и каквито и да било аварийни елементи за тях, за моделите с цена над 50 хиляди щатски $.

Да напомним, че в Русия Hyundai има цех за сглобяване на коли и цех за сглобяване на мотори в Санкт Петербург. И двата завода сега не работят и.  престояват. През месец февруари бе обявено, че комплексът за сглобяване на коли може да бъде продаден на бизнесмен от Казахстан.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР