Южна Корея изостава от напредналите нации в разработването на някои

...
Южна Корея изостава от напредналите нации в разработването на някои
Коментари Харесай

Южна Корея изостава в разработването на технологии за отбраната

Южна Корея изостава от напредналите народи в създаването на някои основни отбранителни технологии, макар напъните на Сеул да ускори отбранителните си качества против заканите от Северна Корея. Това заяви корейксата осведомителна организация Йонхап.

Корейският проучвателен институт за обмисляне и прогрес на отбранителните технологии направи разбор в отчет, който прави оценка 30 основни отбранителни технологии в 10 бранша, като космоса, реакцията на оръжията за всеобщо заличаване и изкуствения разсъдък.

Докладът установи, че хиперзвуковата технология за задвижване и най-съвременните мотори на южнокорейския защитителен бранш изостават от Съединените щати, водач в тези технологии, с 15 години.

Съединени американски щати водят и трите основни софтуерни бранша, оценени в отчета - противоракетна защита, прецизни удари с висока мощ и основана на разузнаването химическа, биологична и радиологична отбрана.

Отбранителният бранш на Южна Корея изостава от този на Съединени американски щати със 7,1 години в противоракетната защита, 4,6 години в прецизните удари с висока мощ и 6,1 години в основаната на разузнаването химическа, биологична и радиологична защита, написа отчета на Корейският проучвателен институт за обмисляне и прогрес на отбранителните технологии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР